RK Slovenije
Območno združenje Izola

Ob starem zidovju 15/a
6310 Izola

Tel: 05/640-10-20 

mobi: 051 672-160, 051 683-125

E-mail: izola.ozrk@ozrks.si

Upravljanje piškotkov

Zakonita zastopnica: Vlasta Mramor-Jovanović
Sekretar: Bojan Lisjak

TRR: 1010 0002 9190 108
 

 

TEDEN RDEČEGA KRIŽA 8.MAJ - 15.MAJ 2020

Sreda, 6. maj 2020

Že nekaj tednov po vsem svetu življenje teče precej drugače kot smo bili navajeni pred pandemijo covida – 19. V vsem tem pa ostaja nespremenjeno dejstvo, da je Rdeči križ tudi zdaj znamenje upanja in zagotovilo, da nihče v svojih stiskah ne bo ostal sam. Kar je tudi glavno sporočilo letošnjega Tedna Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 8. do 15. maja 2020.

Ali bo takrat že tekel javni promet ali ne, ta trenutek ne moremo odgovoriti in tudi ne,  kakšen bo obseg poštnega prometa. Kateri ukrepi bodo omiljeni, kateri ne? Tega ne vemo. Prav tako ne vemo, če se bodo šolarji v tem tednu že vrnili v šolske klopi, vemo pa, da osnovnošolske in srednješolske ekipe prve pomoči letos v tem času ne bodo preverile svojega znanja na državni ravni.

Vemo tudi, da je slovenska javnost v preteklih tednih neposredno in prek medijskih objav dodobra spoznala moč in doseg našega humanitarnega dela. Poskrbeli bomo, da bomo prek svojih kanalov in s pomočjo medijskih objav tudi med tednom Rdečega križa Slovenije pokazali, da smo najmočnejši humanitarni steber naše družbe.

Podeli:

TEČAJ PRVE POMOČI

Ponedeljek, 6. januar 2020

 

 

 

 

 

 

Podeli:

TEČAJ PRVE POMOČI

Ponedeljek, 25. november 2019

 

ZBIRAMO PRIJAVE ZA TEČAJ PRVE POMOČI ZA VOZNIKE MOTORNIH VOZIL,  KI  BO POTEKAL  05. in 09. junija 2020 ob 16. uri na sedežu Rdečega križa Izola.

DATUM  OPRAVLJANJA IZPITA: 12. junija ob 14.30

Obseg tečaja in izpita prve pomoči za VMV: 10 šolskih ur.


CENA TEČAJA IN IZPITA:

za voznike motornih vozil  84,36 eur, (samo tečaj 28,72€, samo izpit 55,64€).


PRIJAVE SPREJEMAMO:

osebno na sedežu OZRK Izola, Ulica ob starem zidovju 15 A, 6310 Izola,
po telefonu 05/640 10 20 ali 051 672 160 in
po elektronski pošti: izola.ozrk@ozrks.si

Podatki, potrebni za prijavo na tečaj in izpit:
 - ime in priimek
 - datum rojstva
 - naslov stalnega prebivališča
 - številko telefona, na kateri ste dosegljivi

OPOZORILO:

Pred tečajem je  potrebno poravnati stroške tečaja in izpita preko našega TRR ŠT. 1010 0002 9190 108. Prijavnico in položnico najdete, če kliknete na gumb več o tem, čisto na dnu.

Zaradi varnosti vas prosimo, da imate s seboj zaščitne maske ter se udeležite tačaja, le če ste zdravi.

 

 

 

 

Podeli:

PRAVILNIK O ORGANIZACIJI IN SISTEMATIZACIJI DELOVNIH MEST V RKS-OZ IZOLA

Torek, 9. julij 2019

RKS-OZ Izola je na 1.redni seji OO, 3.7.2019, sprejel Pravilnik o organizaciji in sistemizaciji delovnih mest. S tem pravilnikom se uredi notranja organizacija RKS-OZ Izola, določi sistemizacija delovnih mestin in  pogoji za zasedbo posameznega delovnega mesta.

Pravilnik se nahaja v prilogi. Kliknite gumb "VEČ O TEM"

                                                             Rdeči križ Izola

 

Podeli:

KRVODAJALSKO SREČANJE 2019

Petek, 21. junij 2019
NAŠ LETOŠNJI REKORDER VOJTEH DOVČ

Podelitev priznanj našim krvodajalcem jubilantom, 21.6.2019 v gostišču Jasna na Belvederju.
Letos jih je bilo 43, ki so darovali od 25 do 160 krat, čestitke vsem..Vojteh Dovč je daroval kri zavidljivih 160 krat..Bravo!
Vsi prisotni so se strinjali nad pomenom krvodajalstva v Sloveniji, saj darovalci krvi s tem neposredno rešujejo človeška življenja, za kar sta se jim še posebej zahvalila župan Danilo Markočič in predsednica Rdečega križa Izola Vlasta Mramor -Jovanović .
Hvala tudi vsem, ki ste nam omogočili to lepo in prijetno srečanje: Občina Izola, Danilo Markočič, Markovič Tina, zavarovalna hiša Adriatic-Slovenica Koper, Valter Slavec, Boris Bordon, Edi Rondič, Veljko Stupar, Marjetka Popovski, Plesna šola Kazina..
Avtor fotografij: Aleksander Zdjarsky. Hvala..

                                                                          Rdeči križ Izola

 

                                                                    

Podeli:

Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola

Ponedeljek, 17. december 2018

 Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola, davčna številka je 7 3 5 5 7 5 0 1.

Kot davčni zavezanec oziroma zavezanka lahko v skladu z Zakonom o dohodnini do 0,5% dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite za financiranje splošno-koristnih namenov. Med splošno koristne sodijo tudi humanitarne dejavnosti. Zato lahko pol ostotka dohodnine namenite Rdečemu križu Izola kot organizaciji, ki opravlja splošno-koristno dejavnost.

Podeli:

AKTIVNO ČLANSTVO V EKIPI PRVE POMOČI

Četrtek, 14. december 2017

Aktivno članstvo v ekipi Prve pomoči – VSAK lahko pomaga

Si želite v primeru elementarnih nesreč nuditi sočloveku prvo pomoč, pa tega še ne znate? Nič za to. Tega se da naučiti!

Prva pomoč je neposredna zdravstvena oskrba, ki jo dobi poškodovanec ali nenadno zboleli na kraju dogodka in čim prej po njem. Opravljena je s preprostimi pripomočki in z improvizacijo. Ukrepati je treba naglo, pravilno in v pravem zaporedju. Laična prva pomoč traja toliko časa, dokler ne pride strokovna pomoč.

Člani ekipe se izobražujejo na 70 urnih tečajih prve pomoči, znanje pa obnavljajo na krajših obnovitvenih tečajih in na preverjanjih širom Slovenije, kjer so izolske ekipe PP že dosegale odlične rezultate. Tako so seznanjeni z najnovejšimi doktrinarnimi in smernicami s področja PP . Temeljno znanje, ki ga člani enot na tečajih pridobijo,  je usmerjeno v preverjanje vitalnih življenjskih funkcij, oživljanje, preprečevanje krvavitev, prepoznavanje nenadnih bolezenskih stanj.

Zainteresirane prostovoljce prijazno vabimo, da se nam pridružite v ekipah Prve pomoči, ki ju skupaj sestavljamo Rdeči Križ Izola in Služba za civilno zaščito, Občine Izola.

Več informacij lahko pridobite na sedežu obeh organizacij. Prijave sprejemamo na tajnistvo-rkizola@oz.rks.si ali na M: 051 683 125

                                             Rdeči križ Izola

 

                                                                        

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA 2017

Petek, 5. maj 2017
Hennry Dunant

TEDEN RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE 2017

V letošnjem letu poteka Teden Rdečega križa Slovenije (8.5.-15.5.2017) pod sloganom "KER NAM JE MAR. POVSOD IN ZA VSAKOGAR". Letos obeležujemo 52. obletnico temeljnih načel Rdečega križa, ki ostajajo glavno vodilo naših humanitarnih dejavnosti, saj odražajo vrednote in veščine, ki jih potrebujemo za udejanjanje humanitarnega poslanstva Rdečega križa Slovenije, to je preprečevati in lajšati človekovo trpljenje ter ščititi njegovo dostojanstvo v vseh okoliščinah.

 

                                                                         Vaš sekretar

Podeli:

HUMANITARNA AKCIJA-POMOČ DRUŽINI OB POŽARU

Torek, 4. april 2017

 

V sodelovanju s Centrom za socialno delo Izola, Občino Izola in OŠ Vojke Šmuc je stekla akcija pomoči potrebni družini ob požaru

V noči na soboto je v Livadah pogorelo stanovanje v ulici Bogomira Magajne in trije  člani družine so ostali brez strehe nad glavo in brez vsega imetja.

Rdeči križ Slovenije Območno združenje Izola, katerega glavna naloga je pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski, v ta namen organizira humanitarno akcijo zbiranja

sredstev za pomoč tej družini.

Finančna sredstva zbiramo na našem transakcijskem račun št. 101000029190108 s pripisom

"POŽAR".

Veseli bomo vsakega zneska, ki ga boste nakazali na omenjeni TRR.

Prispela namenska sredstva bo nadzoroval Območni odbor RK Izola.

Iskrena hvala za darovana finančna sredstva.

 

                                                                                                            RDEČI KRIŽ IZOLA

 

Podeli:

NAJEM PREDAVALNICE

Petek, 3. februar 2017

Na sedežu Rdečega križa Izola, Ob starem zidovju 15/a Izola, dajemo v najem predavalnico. Predavalnica je ogrevana in klimatizirana ter osvetljena z naravno in umetno svetlobo.Opremljena je s projektorjem in s tridesetimi stoli s preklopnimi mizicami.

Kakršnekoli dodatne informacije in rezervacijo dobite na: izola.ozrk@ozrks.si ali po tel. 051 672-160.
 

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Live Target Diners Club Dinit Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Izola