RK Slovenije
Območno združenje Izola

Ob starem zidovju 15/a
6310 Izola

Tel: 05/640-10-20 

mobi: 051 672-160, 051 683-125

E-mail: izola.ozrk@ozrks.si

Upravljanje piškotkov

Zakonita zastopnica: Vlasta Mramor-Jovanović
Sekretar: Bojan Lisjak

TRR: 1010 0002 9190 108
 

 

DROBTINICA 2014

Petek, 14. december 2018

Z akcijo Drobtinica do 300 toplih obrokov za otroke iz socialno šibkejših okolij.

Območno združenje Rdečega križa Izola se je letos že petič zapored vključilo z aktivnostmi v okviru mednarodnega projekta "DROBTINICA". Letošnji svetovni dan hrane poteka pod geslom "ZDRUŽENI PROTI LAKOTI". Prostovoljke in prostovoljci so na stojnici v zameno za kruh zbirali prostovoljne prispevke, ki so znašali 520,00EUR.

HVALA vsem, ki ste prispevali za topli obrok otrokom.

                                                                          Rdeči križ Izola

Podeli:

ZBIRANJE HRANE

Petek, 14. april 2017

ZBIRANJE HRANE

Ob bližajočih velikonočnih praznikih, se v izolskem Rdečem križu pripravljamo na še eno dobrodelno humanitarno akcijo. Cilj številnih prostovoljcev  (dijakov srednje zdravstvene in kozmetične šole, prostovoljcev Rdečega križa)  je zbrati čim več prehrambnih artiklov. S to akcijo bomo našim uporabnikom, kot vsako leto,  popestrili  praznično vzdušje.  Iz evidence Rdečega križa je moč razbrati, da solidarnost potrebuje 280 družin oziroma 950 Izolank in Izolanov. Verjamemo, da bo tudi tokratna akcija, osrečila mnoge.

Pričakujemo vas v soboto, 15.4.2017 med 9.-12.uro na petih prodajnih mestih Eurospin, Spar, Mercator Jagodje, Livade in Center .

Prepričani smo, da bodo z vašo pomočjo, tudi tokrat, vozički polni.

 Že v naprej se vam zahvaljujemo za solidarnost, hkrati želimo vam vse dobro ob bližajočih praznikih.

Vljudno vabljeni!

 

                                                                                                                                  RDEČI KRIŽ  IZOLA

                                                                                                                                     

 

 

                                          

Podeli:

KRVODAJALSKO SREČANJE 2016

Petek, 23. september 2016

Letošnje srečanje izolskih krvodajalcev ljubilantov, ki so v letu 2015 darovali kri od 25 pa do 70 krat,  je potekalo v restavraciji KAMIN na  BELVEDEJU nad Izolo. V občini Izola imamo 2112 krvodajalk in krvodajalcev od tega aktivnih cca 870. V 15-letnem obdobju je krvodajalstvo v Izoli poraslo za 45%. V lanskem letu so naši krvodjalaci darovali 997 enot krvi. To je same pohvale vredno, posebno glede na današnje gospodarske razmere. Krvodajalstvo je v Sloveniji prostovoljno, brezplačno in anonimno.

Rdeči križ Izola se zahvaljuje vsem, ki so pripomogli, da se je srečanje izpeljalo. Posebna zahvala gre Zavarovalni družbi Adriatic Slovenica d.d. poslovna enota Koper, donatorjem pijače podjetju Vina Koper, Metlika d.o.o., Vina Bordon, Valter Slavec, Dorjano Korenika in Edi Rondič ,  pevki in ljubiteljici ljudskih pesmi Marjetki Popovski, moderatorju programa Daretu Brezavščku in restavraciji Kamin Belvedere, ki nas je gostil v prekrasnem ambijentu.

                                                                     Vaš sekretar

Podeli:

ZA BIRBO V SENEGAL

Ponedeljek, 22. avgust 2016

Naša draga prijateljica DIEYNABA NDONGO prihaja v Izolo že od leta 2009. Doma je iz senegalskega mesta Toube. Nad našim mestom je navdušena, še posebej pa nad našimi otroškimi igrišči-BIRBA, ko vidi kako se naši otroci mirno in varno igrajo in od tod tudi ideja, da bi nekaj podobnega naredila v svojem mestu.

Podeli:

DONACIJA ŠOLKIH POTREBŠČIN

Nedelja, 7. avgust 2016

DONACIJA ŠOLSKIH POTREBŠČIN

Čeprav smo na dobri polovici šolskih počitnic, smo na Rdečem križu Izola stopili v akcijo in zaprosili za donacijo šolskih potrebščin  organizaciji  DINIT d.o.o. in LIVE d.o.o. . Tako kot vedno, sta se tudi letos hitro odzvali dobrodelnosti. Z njihovo pomočjo bo 40 osnovnošolskih otrok brezskrbno in z nasmeškom zakorakalo v novo šolsko leto.

Šolske potrebščine bomo začeli deliti v ponedeljkom, 8.8.2016, od 9-12 ure.

Rdeči križ Izola se zahvaljuje  organizacijama za podarjene šolske potrebščine.

                                                    
                                                   Rdeči križ Izola

 

Podeli:

MLADI IZOLANI NA KRVODAJALSKI AKCIJI

Sobota, 6. avgust 2016

Mladi Izolani na krvodajalski akciji

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, naj gre za načrtovan operativni poseg ali reševanje življenja v nesreči. Zato vsak delovni dan v povprečju potrebujemo 400 krvodajalcev, ki s prostovoljnim darovanjem svoje krvi prispevajo k ohranjanju zdravja soljudi.

In tokrat  je Rdeči križ Izola organiziral akcijo, ki se je zgodila 26.07.2016 s sloganom " Nič te ne stane in nič te ne boli" vključeni so bili mladi krvodajalci,  ki so kri darovali prvič v srednji šoli pred dvema letoma. Z malo spodbude so se povabilu z veseljem odzvali.  Prišlo jih je kar 26. Obljubili so, da bodo ostali zvesti krvodajalstvu.

Rdeči križ Izola se jim iskreno zahvaljuje.

 

Podeli:

TEDEN SOLIDARNOSTI

Nedelja, 8. november 2015

Vsako leto od 1. do 7. novembra poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije, ko so na podlagi Zakona o Rdečem križu Slovenije (Ur.l. RS, št. 7/93, 79/2010) na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije v prodaji doplačilne znamke (2.000.000), na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa doplačilne vozovnice (25.000). 

Nakup doplačilnih znamk in vozovnic je obvezen, vrednost znamke in doplačilne vozovnice pa na podlagi 28. člena Zakona o RKS in sklepa Vlade RS (štev.: 42600-1/2015/6 z dne 7. 4. 2015) za leto 2015 znaša 0,17€.

Več informacij na spletni strani nacionalnega društa RKS.

Podeli:

ZBIRAMO POMOČ ZA BEGUNCE

Petek, 23. oktober 2015

Junaki begunske krize so naši policisti, reševalci, prostovoljci, gasilci, vojaki in vsi drugi, ki so iz toplih domov odšli na meje. Tam dolge ure in dneve, slabo ali nič plačani, v mrazu pomagajo obvladovati begunsko krizo: ljudem v stiski ponudijo roko, hrano in toplo oblačilo. A materialnih dobrin vse hitreje zmanjkuje. Priskočite na pomoč tudi vi.

POMAGAM ČLOVEKU!

Območna združenja Rdečega križa Izola obvešča o zbiranju humanitarne pomoči:

-prehrambne artikle: žitno-sadne ploščice, kašice za otroke,  tunine konzerve, mleko 0,20 l, voda 0,5 l litra, suho sadje

- higienske pripomočke: damski vložki, plenice, zobne paste, zobne ščetke, papirnate robčke

- zimska obutev, vse vrste toplih nogavic, otroška topla pokrivala

- odeje, spalne vreče, zaščito pred dežjem – pelerine.

Pomoč zbiramo od ponedeljka, 26. do vključno petka, 30. oktobra 2015, od 7-15 ure.

Podeli:

DROBTINICA 2015

Sreda, 21. oktober 2015

Ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, smo tudi letos v Izoli organizirali akcijo "DROBTINICA", šesto po vrsti. Letošnja  je bila najuspešnejša, saj smo jo popestrili s kulturnim programom.
Na Rdečem križu Izola smo z akcijo zadovoljni, zato se vsem, ki ste v akciji sodelovali, zahvaljujemo.

                                                                         RDEČI KRIŽ IZOLA


                                     

          


 

Podeli:

DROBTINICA 2015

Torek, 6. oktober 2015

Ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, Rdeči križ Izola organizira

HUMANITARNO AKCIJO " DROBTINICA"

v soboto, 10. oktobra 2015, od  9h-12h na Trgu Pietra Coppa Izola

Na stojnici Rdečega križa Izola bo v zameno za dobrodelni  prispevek moč izbrati med različnimi prehranskimi  izdelki - kruh,  pecivo, konzerve, sadje, ….. Letošnjo "DROBTINICO" bomo popestrili  s kulturnim programov.

Zbran denar bo namenjen socialno šibkim družinam izolske občine.  

VLJUDNO VABLJENI!                                                                                                                                                                   


                                     

          


 

Podeli:

MOTORISTI DAROVALI KRI 16-IČ

Nedelja, 2. avgust 2015

20 članic in članov Moto kluba Kondor iz Izole se je v ponedeljek  27. 7. 2015 že 16-ič udeležilo skupne krvodajalske akcije. V tem letnem času je na naših cestah veliko več motoristov kot običajno. Podatki policije tudi kažejo, da so pogosto udeleženi v prometne nesreče. Med njimi je letos že veliko ponesrečencev in tudi smrtnih žrtev. Žal pa se velikokrat motoristi znajdejo tudi med povzročitelji nesreč. Prav to je dejstvo, ki žalosti tudi Kondorje. Da bi v javnosti popravili vtis, ki ga motoristi lahko dajejo javnosti –  ta jih mnogokrat primerja z divjaki  -  vsa ta leta dejavno darujejo kri. "Smo veliki humanitarci in radi pomagamo, kolikor le lahko," so povedali.


                                                                   Rdeči križ Izola  

 

Podeli:

KRVODAJALSKO SREČANJE 2015

Petek, 19. junij 2015

Letošnje srečanje izolskih krvodajalk in krvodajalcev je potekalo v hotelu BELVEDERE nad Izolo. V občini Izola imamo približno 750 rednih krvodajalk in krvodajalcev. V 15-letnem obdobju je krvodajalstvo v Izoli poraslo za 47%. V letu 2014 letu so naši krvodajalaci darovali 997 enot krvi. To je same pohvale vredno, saj beležimo 12%-tni porast za leto 2014 kar je največ v Sloveniji. Krvodajalstvo je v Sloveniji prostovoljno, brezplačno in anonimno. Tak sistem krvodajalstva ima samo 5 članic Evropske unije.

Rdeči križ Izola se zahvaljuje vsem, ki so pripomogli, da se je krvodajalsko srečanje izpeljalo. Posebna zahvala gre Občini Izola, zavarovalni družbi Adriatic Slovenica d.d. poslovna enota Koper,  pevcem Kvarteta 7 plus, moderatorki programa Sabini Francek in hotelu Belvedere, ki nas je gostil v prekrasnem ambijentu.

                                                                         Vaš sekretar

Podeli:

DEFIBRILATOR RDEČEGA KRIŽA V IZOLI

Petek, 8. maj 2015

V petek, 8.5. 2015, smo Rdeči križ Izola s pomočjo Kardiološjega društva za slovensko Istro postavili na fasado trgovine "MLINČEK" (živilska tržnica),  pravi defibrilator v primeru nenadne slabosti. Naprava z elektrodami ustvari električni sunek ter tako "resetira" srce in omogoči bitje.

Podeli:

OSEM LET SKUPINE ORHIDEJE

Četrtek, 12. februar 2015

Lepo pozdravljene Izolanke in Izolani!

Na sedežu RK Izola deluje skupina starejših upokojenk imenovana skupina za samopomoč. Nadele so si ime ORHIDEJA. Namen in cilj skupine upokojenk je predvsem druženje in obujanje spominov.Ob klepetu in prigrizku se zabavajo ,šalijo ...... Tako smo točno daljnega 14.02.2007 napisali prvo novico na našo internetno stran. Sedaj je že minilo polnih osem let od njihove ustanovitve. Kako premagati osamljenost je bil moto pri snovanju skupine za samopomoč imenovane Ordhideja. In ni ostalo samo pri snovanju. Mentorici Marija Ritoša in Anica Ceglar, ki skupino vodita že od samega začetka sta  znali pritegniti mnogo ljudi, ki bi sicer doma osamljeni preživljali prosti čas. Da je družabnost pomembna v vsem življenjskem obdobju ni treba posebej poudariti. To še zlasti velja v zrelih letih, ki prinašajo tudi stiske. Posebej ob izgubi partnerja.

S skupnimi močmi je zato lažje premagati še tako velike težave. Z nasmehom, klepetom, delom... Recept, ki se je  dodobra uveljavil.  Rdeči križ Izola je v svojih prostorih  skupini za samopomoč brezplačno omogočil izvajanje aktivnosti vsak četrtek. Gre predvsem za članice, ki jim dvourno druženje veliko pomeni. In kot je dejala ena od članic, gre za polnjenje  pozitivne življenjske energije, ki lepša vsakdanjik.

Radi ji verjamemo.

                                                         Rdeči križ Izola

PS:V kolikor je kakšen interesent, da bi se priključil k skupini , bi prosili, da se zglasi na sedežu RK Izola.
                                      
                                                                                  

Podeli:

Slovo predsednika Rdečega križa Slovenije

Sreda, 31. december 2014

 

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je danes, 31.decembra 2014, dopoldne po težki bolezni preminil predsednik Rdečega križa Slovenije Franc Košir.

 

                                                                     Rdeči križ Izola

Podeli:

Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola

Ponedeljek, 15. december 2014

 Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola, davčna številka je 7 3 5 5 7 5 0 1.

Kot davčni zavezanec oziroma zavezanka lahko v skladu z Zakonom o dohodnini do 0,5% dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite za financiranje splošno-koristnih namenov. Med splošno koristne sodijo tudi humanitarne dejavnosti. Zato lahko pol ostotka dohodnine namenite Rdečemu križu Izola kot organizaciji, ki opravlja splošno-koristno dejavnost.

Podeli:

ADRIATIC SLOVENICA POMAGA DRUŽINAM V STISKI

Torek, 17. junij 2014
Ecio Babič, zastopnik Adriatica Slovenice (AS), Julijana Frank, organizatorka prodajne mreže AS, Vlado Ostrouška, predsednik RK Izola, Zoran Ivančič, zastopnik AS in Mitja Skončnik, organizator prodajne mreže AS iz poslovne enote Koper, spredaj pa Elena Žužič z otrokoma (od leve).

Dobrodelna akcija Adriatic- Slovenice  (AS),  v kateri so za družino Žužić iz Izole zbrali 1000 eurov, se bo nadaljevala. V prvi humanitarni akciji, ki združuje zavarovalne zastopnike Kopra, Izole in Pirana, so se po tehtnem premisleku odločili, da izmed sedmih predlogov podarijo finančno pomoč v vrednosti 1000 eurov družini iz Izole. O humanitarni akciji, ki je potekala aprila in maja letos, sta izolski Rdeči križ  obvestila  Zoran Ivančič in Ecio Babič, izolska zastopnika zavarovalnice AS, ki sta si prizadevala, da bi nagrada prišla v Izolo, v družino z več otroki.
In komu bo denar še kako prav prišel? Otrokom Luki, Kristini in Stelli ,ki so še šoloobvezni in bodo z denarjem lažje prišli do učbenikov in drugih šolskih potrebščin. Povejmo še, da v družini Žužič dela le oče, mama Elena zaradi bolezni ostaja doma.
Pobuda zavarovalnice AS je obrodila sadove.  In ko so na slovesnosti v prostorih RKS- OZ Izola dejali njihovi predstavniki, bo tudi v prihodnje zajela vso državo.  Za dobro ljudi v stiski.
                                                              Rdeči križ Izola


 

Podeli:

KRVODAJALSKO SREČANJE 2014

Petek, 6. junij 2014

Letošnje srečanje izolskih krvodajalk in krvodajalcev je potekalo v hotelu BELVEDERE nad Izolo. V občini Izola imamo 2155 krvodajalk in krvodajalcev. V 15-letnem obdobju je krvodajalstvo v Izoli poraslo za 45%. V lanskem letu so naši krvodjalaci darovali 897 enot krvi. To je same pohvale vredno, posebno glede na današnje gospodarske razmere. Krvodajalstvo je v Sloveniji prostovoljno, brezplačno in anonimno.

Rdeči križ Izola se zahvaljuje vsem, ki so pripomogli, da se je srečanje izpeljalo. Posebna zahvala gre Občini Izola, zavarovalni družbi Adriatic Slovenica d.d. poslovna enota Koper,  pevki in ljubiteljici ljudskih pesmi Marjetki Popovski, moderatorki programa  Jadranki Mičić vodji protokola na Občini Izola in hotelu Belvedere, ki nas je gostil v prekrasnem ambijentu.

                                                                                   Vaš sekretar

Podeli:

DOBRODELNOST V IZOLI

Ponedeljek, 28. april 2014

DOBRODELNOST V IZOLI

V soboto, 3. maja bomo v Izoli, na Trgu Pietro Coppo  ob pomoči sponzorjev organizirali dobrodelni prvomajski  golaž. Golaž bomo začeli deliti ob 12h . S to humanitarno akcijo naj bi zbrali potrebna sredstva za nakup mleka, ki ga žal iz meseca v mesec znatno primanjkuje. Prepričani smo, da tudi tokrat lahko računamo  na solidarnost,ki ste jo dragi Izolanke  in Izolani že izkazali. Nenazadnje 19. aprila, ko smo skupno zbrali 1200 kg prehrambnih izdelkov.

Vljudno vabljeni!


V primeru slabega vremena bomo akcijo organizirali v soboto 10. Maja.
 

Podeli:

SLAVLJENKA IZ MARUŠIČEVE

Četrtek, 24. april 2014

Slavljenka iz Marušičeve

Zakonca Zlatko in Majda Ceglar iz Izole imata v skupnem življenju nekaj več kot ostali zakonci. Oba sta že od mladega prostovoljna krvodajalca.

Podeli:

DOBRODELNOST PRESEGLA PRIČAKOVANJA

Ponedeljek, 21. april 2014

Brez prostovoljcev bi ne šlo. Prvič z nami" RIBARI"

19. aprila smo v Rdečem križu Izola na račun humanitarne akcije" Povrnimo jim nasmeh, upanje" v celoti zapolnili skladiščni prostor humanitarne organizacije. Skupaj ste nam dragi someščani in someščanke donirali 1200 kg  živil, kar je več kot pred meseci, ko smo dejansko začeli z akcijo, s katero smo želeli preizkusiti vašo pripravljenost pomagati vsem, ki so v stiski.

Podeli:

Regijsko tekmovanje OŠ v prvi pomoči zahodne regije

Petek, 11. april 2014

V četrtek 11.aprila se je na ajdovski OŠ Danila Lokarja odvijalo  regijsko tekmovanje v prvi pomoči osnovnošolskih ekip zahodne regije, ki ga  je organiziral Rdeči križ  Ajdovščina. Zahvaljujemo se Rdečemu križu Ajdovščina za lepo izpeljano tekmovanje.

                                                                             
 

Podeli:

DOGODKA KI ZBLIŽUJETA

Torek, 25. marec 2014

V izolskem centru za Transfuzijsko dejavnost so bili zadnji dnevi marca živahni. Kako tudi ne, saj so gostili stokratnega darovalca krvi Jožeta Novaka iz Izole, sicer bolničarja v domu  Dva topola. Podobno kot velja za moški del populacije, se je tudi pri Jožetu krvodajalska aktivnost začela davnega 1974 leta, ko je pri vojakih prvič daroval kri. Takrat za dodatni dopust. Danes zaradi humanosti, saj se zaveda da bi se brez dragocene življenjske tekočine, ki jo daruje štiri krat letno, življenje poškodovanca ustavilo. Jože je hvaležen tudi delodajalcu, ki mu brez težav omogoča udeležbo na krvodajalskih akcijah. In kot pravi bo kri daroval vse dotlej, dokler mu bo zdravje dopuščalo. Hkrati priporoča mladim, da se v humanitarnost vključijo čim prej, ker je to nekaj najlepšega v življenju.

V ponedeljek 24. Marca so na vrata izolske transfuzije potrkali člani in prijatelji moto kluba Kondor iz Izole tokrat že enajstič. Bilo jih je petindvajset. V vsem tem času so darovali že sto litrov krvi. Zanimivo je, da so v svoje vrste privabili tudi člane moto društva iz hrvaške Istre, ki bodo poslej darovali kri v Izoli. Povejmo še, da v MK Kondor razmišljajo o razširitvi krvodajalske akcije med motoriste Italije, Hrvaške in Slovenije. Sodeč po aktivnostih jim lahko verjamemo, da jim bo v celoti uspelo.
                                                                      Rdeči križ Izola

Podeli:

BRODET ZA LEPŠI DAN

Ponedeljek, 13. januar 2014

V soboto, 11. Januarja, se je zgodil težko pričakovani  dogodek ,ki je razveselil številne, ki so se zbrali v izolskem mandraču. Ni namreč običaj, da se na mestu, kjer se običajno srečujejo ribiči brez plačno ponuja brodet-ribiška specialiteta s polento.

Podeli:

SREČNO 2014

Torek, 24. december 2013

  
V dneh, ko se poslavljamo od starega in s pričakovanjem zremo v novo leto, se tudi mi pridružujemo dobrim željam. Želimo Vam vesele praznične dni, v Novem letu 2014 pa obilo zdravja, sreče, zadovoljstva in miru.
                                Rdeči križ Izola

 

 

Podeli:

SREČANJE Z STAROSTNIKI

Sobota, 21. december 2013


   GANLJIVO SREČANJE
Četrtek, 19. December 2013 je bil dan, ki si ga bodo še dolgo zapomnili varovanci Doma upokojencev Izola.
Ne zaradi priložnostnih božično-novoletnih darilc. Bolj po spoznanju, da od družbe še niso pozabljeni. In prav to je bilo vodilo izolskega Rdečega križa, ki je med varovance doma povabil dijake Srednje Zdravstvene šole iz Izole in znano kantavtorko Marjetko Popovski, ki je iz svoje bogate  zakladnice izbrala pestro paleto priljubljenih pesmi. Solze in nasmehi v očeh starostnikov so bili največja nagrada za trud. Vsem stanovalcem. Doma upokojencev želimo še veliko sončnih dni in srečno v letu 2014. Zahvala in čestitke gredo vodstvu Doma upokojencev Izola, še posebej socialni delavki ga. Mariji Sorgo, da so nam omogočili  obisk pri njihovih varovancih.
                                                                                                                                    
 

Podeli:

AKCIJA ŠTUDENTOV, DIJAKOV IN MOTORISTOV KONDOR DINIT IN G.LAKOŠELJAC

Torek, 17. december 2013

SOBOTA, 14 december ni bil navaden dan, bil je veliko več, saj smo z vašo pomočjo uspeli napolniti 14 vozičkov s hrano in drugimi prazničnimi dobrotami.
Pred trgovskima centroma Eurospin in Hofer, so naši prostovoljci - Klub študentov in dijakov občine Izola, dijakinje srednje Zdravstvene šole Izola in člani moto kluba KONDOR znali pritegniti pozornost kupcev za donacijo živil, ki si jih ob prazničnih dneh mnogi ne morejo privoščit.
Sama akcija je ponovno potrdila, da imamo Izolani čut za humanost in da nam ni vseeno za človeka.
Zahvala gre tudi  podjetju Dinit d.o.o. in podjetniku Elvisu Lakoseljacu  za donirano hrano in igrače.
Vsem, ki ste pomagali in vsem ki ste žrtvovali prosti čas za dober namen še enkrat HVALA in vse dobro v letu 2014.
                                                                                              

Podeli:

ZBIRANJE HRANE ZA IZOLANE

Torek, 10. december 2013

 Za nami sta že dve uspešni akciji zbiranja hrane,  zato ob veselem decembru na Rdečem križu Izola spet organiziramo dobrodelno akcijo. Vsem ljudem v stiski bi radi z različnimi dobrotami polepšali praznične dni.
V soboto, 14. decembra bomo prostovoljci med 9. in 12. uro pred trgovskima centroma EUROSPIN in HOFER v Izoli zbirali prehranske artikle. Srčno vas vabimo v našo družbo, z nami bodo prijetno vzdušje čarali tudi člani motorističnega društva Kondor , izolski študenti  in  dijaki srednje Zdravstvene šole.


                                                               Rdeči križ Izola

 

Podeli:

DROBTINICA 2013

Sobota, 19. oktober 2013

Ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, smo tudi letos v Izoli organizirali akcijo "DROBTINICA", četrto po vrsti. Akcija  se je v Izoli dobro "prijela", saj letošnja je bila najuspešnejša. Vsa zbrana  finančna sredstva v višini 959,00EUR bomo  uporabili za otroke iz socialno šibkega okolja.
Na Rdečem križu Izola smo z akcijo zadovoljni, zato se vsem, ki so v akciji sodelovali, zahvaljujemo.


                                     

          


 

Podeli:

EKIPA PRVE POMOČI ZASEDLA 8. MESTO

Nedelja, 6. oktober 2013
RAZIGRANI IN ZADOVOLJNI Z DOSEŽENIM 8. MESTOM

Devetnajstega preverjanja znanja ekip Prve pomoči se je v Velenju udeležilo 14 ekip iz vse države. Dobro so bili zastopani Primorci ( Izolani in Ajdovci ) ter Notranjci ( Cerknica ). Zlata sredina Izolanom ( doseženo 8. mesto )  kaže, da se je ekipa PP RK  Izola ( vodja ekipe Uroš Nabernik, Marko Domio, Viktorija Carli, Marina Carli, Lavra Rihter Babič, Jan Rihter, Danjel Božič, Simon Župančič ) dobro pripravila. Podobno kot doslej, saj je že na ŠTIRIH DRŽAVNIH zaporednih  preverjanjih znanj dokazala, da je na izolsko ekipo PP RK v primeru elementarnih nezgod moč zanesljivo računati.
Uvrstitev na državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči civilne zaščite in Rdečega križa pomeni dosego prvega mesta Izolanov na regijskem tekmovanju v Ajdovščini maja letos.
Svoj nastop je izolska ekipa v Velenju dobro opravila. Zato čestitke izolski ekipi in spremljevalcem.
Končni vrstni red:
1. RKS-OZ SLOVENJ GRADEC-
2. NUKLEARNA ELEKTRARNA KRŠKO –
3. MO PTUJ-
4. CZ ŠENTJERNEJ –
5. RKS-OZ LJUBLJANA 1 –
6. RKS-OZ KRANJ 1-
7. RKS-OZ OBČINE CERKNICA-
8. RKS-OZ IZOLA-
9. RKS-OZ AJDOVŠČINA 2-
10. OBČINA TRBOVLJE-GASILSKA EKIPA-
11. PGD POLJČANE-
12. GORENJE D.D.-
13. RKS-OZ OBČINE OPLOTICA-
14.RKS-OZ MURSKA SOBOTA.

Vsem udeleženim ekipam XIX. državnega preverjanja, njihovim mentorjem ter podpornikom se za vloženi trud zahvaljujemo in iskreno čestitamo za uspešno delo!

                                                                             Rdeči križ Izola


 

Podeli:

DENAR V PRAVE ROKE

Torek, 1. oktober 2013

Tako prisrčno je bilo v torek, 1. Oktobra na sedežu Območnega združenja Rdečega križa Izola, ko je izolski župan mag. Igor Kolenc podaril OZRK Izola, Koper in Piran ček v vrednosti 3935,15€ za pomoč socialno šibkim otrokom.
Zgodba s ciljem pridobivanja denarja za nakup malic in kosil se je zgodila pred slabim mesecem. Z organizacijo košarkarskega srečanja med nekdanjimi reprezentanti in izbrano vrsto uveljavljenih imen slovenske Istre.
Pri organizaciji odmevne prireditve je sodelovalo izolsko turistično združenje, ki k sodelovanju povabilo tudi izolsko občino in OZRK Izola.
Zbrana vsota je presenetila organizatorje in hkrati razveselila predvsem uporabnike teh sredstev, to je OŠ slovenske Istre.
Od zbranega denarja bo tretjina namenjena Izoli, tretjina Kopru in tretjina Piranu.
Šole pa se bodo dogovorile katerim posameznikom bodo omogočile brezplačno malico ali kosilo.
Ob donaciji ne gre prezreti misli izolskega župana mag. Igorja Kolenca, ki se zavzema da je treba reševati drugače-sistemsko.  Donacije so žal le obliž nakopičenim socialnim stiskam.
Županova zahvala prostovoljcem Rdečega križa, tudi v Izoli, je vsekakor priznanje za doslej dobro opravljeno delo.


                                                                                                                                                                           Rdeči križ Izola
 

Podeli:

ZOPET "STOTKA"

Petek, 27. september 2013

 Med plemenite Izolane, ki so darovali kri stotič, je tudi EDI DANIJEL MIKAC, ki je stotko  obeležil v četrtek, 26. Septembra. Zgovorni EDO , ki je v vrste krvodajalcev vstopil pri osemnajstih letih  in pol na služenju vojaškega roka, je krvodajalstvu ostal zvest do današnjih dni. In ker mu  zdravje še dobro služi, bo humanitarno zgodbo ponovil še velikokrat.


OB KRVODAJALSKEM JUBILEJU MU OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČI KRIŽ IZOLA ŽELI ŠE VELIKO ZDRAVIH DNI, KI SO OSNOVA ZA NADALJEVANJE TE PLEMENITE ZGODBE.


ČESTITKE!
                                                                

Podeli:

PRIZNANJE KRVODAJALCU BORISU POŽARJU

Petek, 20. september 2013

V torek, 17. septembra je stotič daroval kri BORIS POŽAR, nazadnje direktor izolskega Centra za kulturo in šport.
BORIS se je v družino krvodajalcev vpisal pred štiridesetimi leti. Ob kratki slovesnosti  na Centru za transfuzijsko dejavnost je dejal, da bo vztrajal vse do 65 leta. Tolikšna je  starostna meja, ki jo zakon  še dovoljuje. Tudi danes smo se lahko prepričali, da so krvodajalci preprosti ljudje.
In prav ta ljudskost se odraža v številu odvzemov.

RDEČI KRIŽ IZOLA MU ŽELI ŠE VELIKO ZDRAVIH IN SREČNIH DNI.

Podeli:

VZTRAJNI KRVODAJALCI

Torek, 3. september 2013


Ni jih malo, ki na izolski transfuzijski postaji darujejo kri več kot 100 krat.
Iz podatkov  Območnega združenja Rdečega križa Izola je do avgusta 2013 plemenito gesto izrazilo 16 krvodajalk in krvodajalcev.  Kaže, da humanosti veteranov ni videti konca. Tako je Zlatko Ceglar v četrtek, 29. avgusta daroval kri stotič, Nada Cunja, dan kasneje 110 krat. In če gre Zlatku, podobno kot pri vseh ostalih moških članih velike družine za prvo srečanje s krvodajalstvom v času služenja vojske, velja za nežnejši spol, da so v krvodajalstvo vstopile iz družinske tradicije, kjer je bil eden od staršev krvodajalec.
PRAV JE, DA SE JUBILANTOM ZA HUMANOST ZAHVALIMO IN JIM ŽELIMO ŠE OBILO ZDRAVIH DNI.
                           
           OZRK IZOLA                                                             

 

 

Podeli:

DRUŽBENA IN SOCIALNA STISKA POVEZUJETA

Četrtek, 29. avgust 2013

Da je temu tako, smo se prepričali tudi v izolskem Območnem združenju Rdečega križa. In če smo mi razumeli, da je treba pomagati najbolj ranljivim, predvsem otrokom, so to humanost zaznali in nadgradili v izolskem DINIT-u, v družbi LIVE Izola, svojo pripravljenost pomagati pa je razumel tržaški pisatelj BORIS PAHOR, ki je 26. avgusta praznoval visoki ljubilej- 100 letnico rojstva.
Tako nam je družbA DINIT donirala 100 kompletov šolskih torbic z zvezki in peresnicami. IzolskI LIVE je otrokom priskrbel 50 šolskih torb, zvezke in ostale šolske potrebščine. Tržaški pisatelj Boris Pahor pa je že tretjič prispeval denar za letovanje izolskih otrok v mladinskem  zdravilišču  Debeli rtič. Tokrat 300€.
V imenu Območnega združenja RK Izola se donatorjem za plemenito gesto toplo zahvaljujemo.

                                                               Rdeči križ Izola

Podeli:

MOTORISTI DAROVALI KRI

Četrtek, 25. julij 2013
FOTO: JANEZ POPIT

Člani  Motorističnega kluba KONDOR se vsake štiri mesece oglasijo na Transfuzijskemu centru v Izoli. Tako so se zbrali tudi to sredo. Kljub času dopusta je  kri  darovalo dvanajst članov kluba. Kot ponavadi, so tudi tokrat s seboj pripeljali člana, ki je prvič daroval kri in bil za to svoje dejanje simbolično nagrajen.
To je bila že deveta kondorjeva krvodajalska akcija.
Predsednik  kluba Stipe Vincek je povedal, da se bodo še naprej redno udeleževali darovanja krvi, te neprecenljive tekočine, katera rešuje življenja.
Območno združenje Rdečega križa Izole se v imenu vseh, ki potrebujejo kri , zahvaljuje Motorističnemu klubu KONDOR za to humano dejanje.


                                                                   Rdeči križ Izola  

 

Podeli:

LAURA TONČETIČ DAROVALA KRI 120X

Ponedeljek, 22. julij 2013

Petek, 12. julija 2013 ni bil navaden dan. Prazničnost ob 120 krat darovani krvi, je LAURI TONČETIČ, popestrilo toplo poletno sonce, prijazni zdravstveni delavci Centra za transfuzijsko dejavnost Izola, predstavnika območnega združenja RK Izola in konjeniki iz vseh vetrov.
Izolska, menda tudi slovenska rekorderka v prostovoljnem dajanju krvi, se je prvič  v življenju zavihtela na sedlo in si z višine ogledala lepote bližnje okolice.
Da, bil je srečen in vesel dan.
ISKRENE ČESTITKE  LAURA.
                                  
                                      Rdeči križ  Izola

Podeli:

LIONS KLUB IZOLA-ISOLA ZA RDEČI KRIŽ, ZA IZOLANE V STISKI

Nedelja, 30. junij 2013

V petek popoldne je Lions klub Izola-Isola zbiral prostovoljne prispevke za Izolane v stiski. Rdeči križ Izola se zahvaljuje vsem, ki ste donirali in  Lions klubu Izola-Isola kot pobudniku akcije.        H V A L A.

                                              Rdeči križ Izola

Podeli:

KRVODAJALSKO SREČANJE

Petek, 14. junij 2013

Letošnje srečanje izolanskih krvodajalk in krvodajalcev je potekalo  hotelu DELFIN v Izoli. Statistično gledano imamo vseh krvodajalk in krvodajalcev v našem registru 2225. V 15-letnem obdobju je krvodajalstvo v Izoli poraslo za 45%. V lanskem letu je kri darovalo 967 krvodajalcev. To je same pohvale vredno, glede na današnje gospodarske razmere, saj krvodajalstvo je v Sloveniji prostovoljno, brezplačno in anonimno.

Rdeči križ Izola se zahvaljuje vsem, kiso pripomogli, da se srečanje izpelje. Posebna zahvala gre Občini Izola, zavarovalni hiši Adriatic Slovenica Koper, izolanskim vinarjem (Zaro, Parprotnik in Korenika) ter moderatorki programa novinarki Sabini Francek.

                                                                                   Vaš sekretar

Podeli:

REGIJSKO TEKMOVANJE EKIP PRVE POMOČI

Ponedeljek, 27. maj 2013

Območno združenje Rdečega Križa Ajdovščina in Izpostava Uprave za zaščito in reševanje Nova Gorica sta v soboto  organizirala regijsko tekmovanje prve pomoči, kjer  je bilo udeleženih šest ekip : Izola, Koper, Piran, Vipava, Ajdovščina, Idrija in  gostujoča ekipa iz Logatca, ki je tekmovala zunaj konkurence.
Ekipe so se pomerile v znanju, kako ukrepat v primeru utopitve, prometne nesreče, burje in požara. Vse ekipe so bile dobre, naši Izolani pa najboljši, se pravi Zmagovalci z veliko začetnico saj so dosegli krasno prvo mesto, vse čestitke vodji ekipe Urošu Naberniku in njegovi  krasni ekipi, ki jo sestavljajo:  Marko  Domio,  Danijel Božič, Marina Carli, Viktorija Carli, Laura Rihter Babič, Jan Rihter in Simon Zupančič.
Še enkrat vse čestitke naši ekipi Prve Pomoči za doseženo prvo mesto.

                                                                           Rdeči križ Izola
 


                                                                                                               

Podeli:

PELJIMO JIH NA MORJE

Torek, 21. maj 2013

 
Tudi letos med majem in oktobrom Rdeči križ Slovenije organizira nacionalno akcijo zbiranja sredstev Peljimo jih na morje. Zbrani prispevki bodo otrokom in starejšim iz socialno šibkejših okolij v letoviščih Rdečega križa Debeli rtič in Punat na Krku pomagali za nekaj dni okusiti morje in nepozabne počitnice.
 

                                                                               Vaš sekretar

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

Sreda, 8. maj 2013
Hennry Dunant

TEDEN RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE 2013

Rdeči križ, v Sloveniji in po vsem svetu, vsako leto na 8. maja (mednarodni dan Rdečega križa), obeleži obletnico rojstva svojega ustanovitelja Henryja Dunanta.

S svetovnim dnem Mednarodnega Gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca se v Republiki Sloveniji pričenja tudi tradicionalni Teden Rdečega križa Slovenije (TRK), ki bo potekal od 8. do 15. maja 2013.

                                                                         Vaš sekretar

Podeli:

PREDAJAJO SE VETRU IN KRVODAJALSTVU

Ponedeljek, 25. marec 2013
MOTORISTI KONDORJI

Obalni motoristi  KONDOR so nas zopet lepo presenetili s samoiniciativno  krvodajalsko  akcijo, ki so jo izvedli 19.03.2013, deset dni po 60. Obletnici  slovenskega krvodajalstva. Povedali so nam da so s seboj pripeljali še prijatelje,  bilo jih je 18 od teh so bili trije, ki so prvič darovali kri.
Kot vemo so motoristi zelo ogroženi na cesti, veliko krat so žrtve nesreč.  Krvodajalci so iz humanitarnih razlogov .
Hvala obalnim motoristom KONDOR za to lepo dejanje, njim in vsem motoristom želimo  srečno in varno vožnjo.
                                                                         Rdeči križ Izola

 

Podeli:

KRI DAROVAL 100X.

Ponedeljek, 11. marec 2013


Osmega marca je bil poseben dan za Izolana,  krvodajalca  Sergia Marancina,  saj je daroval kri že stotič. In zaradi tega dobrega dejanja smo ga obiskali na Transfuzijskem Centru Izola  z majhnim darilom Občine Izola in Rdečega Križa.
Sergio Marancin je postal krvodajalec že daljnega leta 1970, ko je bil v vojski in od takrat dalje je redni krvodajalec. Povedal nam je, da se ob 100x-kratnem darovanju krvi počuti odlično in predvsem je zelo zadovoljen in srečen, da lahko s tem početjem pomaga drugim ljudem.
Povedal nam je tudi, da ne  glede na razmere pri nas  (krvodajalcem so ukinili potne stroške, ugodnosti katere so jim bile obljubljene ne držijo- manjše plačilo obveznega zavarovanja, prednost pred čakalnimi  dobami oz. vrstami ) ostaja zvest krvodajalec z srcem iz humanitarnih razlogov.
Mladini sporoča naj se zgledujejo po njegovem sinu Marku Marancinu saj je pri njegovih 36 letih daroval kri že 67 krat, seveda gredo vse pohvale tudi Marku.

 AVTORICI:  Branka T in Branka P                    RDEČI KRIŽ IZOLA
          

 

 

 

Podeli:

SREČNO 2013

Ponedeljek, 24. december 2012

SREČNO NOVO LETO za vse... z upanjem, da leto 2013 prinese mir po vsem svetu, polno dobrot in radosti, upanja...., posebno tistim, ki trpijo v pomanjkanju in nesreči.

                                                                                        Rdeči križ Izola

 

Podeli:

OBDARITEV STAREJŠIH

Petek, 21. december 2012

Danes je Rdeči križ Izola s svojimi prostovoljkami obdaril za prihajajoče praznike več kot sedem deset stanovalk in stanovalcev Doma upokojencev Izola. V sodelovanju z domsko socialno delavko gospo Marijo Sorgo so  obiskale vse izolske starostnike in jih razveselile s simboličim darilom in stikosom roke. Vsi obdarovani so bili zadovoljni in srečni. Darila so pripravile prostovoljke in ženske Rdečega križa iz skupine za samopomoč. Nekaterih se je srečanje tako dotaknilo,  da so se jim orosile oči.

Poglejte si nekaj slik iz srečanja. Kliknite na kvadratek Več o tem.

Podeli:

Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola

Sreda, 19. december 2012

S POL ODSTOTKA LAHKO SPREMENITE ŽIVLJENJE, namenite 0,5% vaše dohodnine za RK Izola, davčna številka je 7 3 5 5 7 5 0 1.

Kot davčni zavezanec oziroma zavezanka lahko v skladu z Zakonom o dohodnini do 0,5% dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite za financiranje splošno-koristnih namenov. Med splošno koristne sodijo tudi humanitarne dejavnosti. Zato lahko pol ostotka dohodnine namenite Rdečemu križu Izola kot organizaciji, ki opravlja splošno-koristno dejavnost.

Podeli:

Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola

Sreda, 19. december 2012

S POL ODSTOTKA LAHKO SPREMENITE ŽIVLJENJE, namenite 0,5% vaše dohodnine za RK Izola, davčna številka je 7 3 5 5 7 5 0 1.

Kot davčni zavezanec oziroma zavezanka lahko v skladu z Zakonom o dohodnini do 0,5% dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite za financiranje splošno-koristnih namenov. Med splošno koristne sodijo tudi humanitarne dejavnosti. Zato lahko pol ostotka dohodnine namenite Rdečemu križu Izola kot organizaciji, ki opravlja splošno-koristno dejavnost.

Podeli:

POMOČ POPLAVLJENCEM

Petek, 2. november 2012

POPLAVE 2012

Obveščamo vas, da je Rdeči križ Slovenije odprl račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za prizadete družine in posameznike zaradi posledic močnega deževja v Sloveniji – Poplave 2012.

Številka računa je SI56 03100 -1111122296, sklic oziroma referenca 00 937051, dokument za plačilo je plačilni nalog UPN.

Rdeči križ Slovenije se v imenu vseh, ki bodo pomoč prejeli iskreno zahvaljuje!

Podeli:

LEPO JE DELITI 2012

Sobota, 20. oktober 2012

Spoštovani!

Rdeči križ Slovenije skupaj s šest in petdesetimi Območnimi združenji  organizira že četro leto akcijo za nakup prehranskih paketov. Akcija s sloganom LEPO JE DELITI 2012 bo potekala do konca leta 2012. Namen akcije je oblažiti že tako težko situacijo socialno ogroženim družinam in posameznikom, ki jih je vsako leto več.                                                              

                                                                          Rdeči križ Izola

Podeli:

DROBTINICA

Sobota, 13. oktober 2012

Z akcijo Drobtinica do 300 toplih obrokov za otroke iz socialno šibkejših okolij.

Območno združenje Rdečega križa Izola se je letos že tretjič zapored vključilo z aktivnostmi v okviru mednarodnega projekta "DROBTINICA". Letošnji svetovni dan hrane poteka pod geslom "Cena hrane - od krize do stabilnosti". Prostovoljke so na stojnici v zameno za kruh zbirale prostovoljne prispevke.

HVALA vsem, ki ste prispevali za topli obrok otrokom.

                                                                          Rdeči križ Izola

Podeli:

DROBTINICA

Sobota, 13. oktober 2012

Z akcijo Drobtinica do 300 toplih obrokov za otroke iz socialno šibkejših okolij.

Območno združenje Rdečega križa Izola se je letos že tretjič zapored vključilo z aktivnostmi v okviru mednarodnega projekta "DROBTINICA". Letošnji svetovni dan hrane poteka pod geslom "Cena hrane - od krize do stabilnosti". Prostovoljke so na stojnici v zameno za kruh zbirale prostovoljne prispevke.

HVALA vsem, ki ste prispevali za topli obrok otrokom.

                                                                          Rdeči križ Izola

Podeli:

XVIII. državno preverjanje znanja v prvi pomoči

Torek, 9. oktober 2012

XVIII. državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Ekipe PP so na preverjanju nudile prvo pomoč poškodovanim in nenadoma obolelim na sedmih delovnih mestih, delovni nesreči, pri pretepu na poroki, pri nezgodi ob adrenalinskem športu, prometni nesreči, delovni nesreči.  Med štirinajstimi nastopajočimi ekipami je sodelovala tudi ekipa prve pomoči Rdečega križa iz Izole in se uvrstila na solidno osmo mesto. Pripomniti moramo, da se je ekipa RK Izole uvrstila že tretje leto zapored na državni ravni.

Rdeči križ Izola se zahvaljuje vsem nastopajočim članom, ki so kot prostovoljci žrtvovali svoj prosti čas in dosegli zavidljivo uvrstitev.

Podeli:

Priznaje v prave roke

Ponedeljek, 17. september 2012

                     PRIZNANJE V PRAVE ROKE


Aleš Mezgec, varovanec VDC (vartveno delonvi center) Izola, je bil nadvse vesel priznanja Rdečega križa Izola, za njegovo delo pri zbiranju rabljenih zamaškov za potrebe ljudi v stiski. Je nosilec te dejavnosti v Vzgojno varstvenem centru Izola. V akcijo je uspel pritegniti tudi druge varovance. V treh letih so zbrali skoraj 3 tone zamaškov. Kot je ob kratki slovesnosti v prostorih Rdečega križa povedal Aleš, se že danes veseli novih podvigov. Verjamemo , da mu bo skupno s sodelavci to zagotovo uspelo.

                                                                                 Reči križ Izola

 

Podeli:

OSREČILI SMO 170 OTROK

Petek, 31. avgust 2012

     170 OTROK BO ŠLO LAŽJE V ŠOLO

 

Šola že dolgo ni več brezplačna, za vse večje število izolskih družin pa postaja skoraj nepremagljiv strošek, še posebej, ko je treba kupiti šolske potrebščine za dva ali več otrok. Zato smo na izolskem Rdečem križu pripravili akcijo zbiranja šolskih potrebščin, ki se je izkazala za zelo uspešno.
Pozivu, ki smo ga posredovali preko lokalnih in regijskih medijev, se je namreč odzvalo veliko število darovalcev, ki so skupaj zagotovili 170 šolskih torb z večino  šolskih potrebščin.
Najbolj so se izkazala podjetja Dinit d.o.o., ki skupaj z izolsko podružnico italijanskega Diners Cluba  sta omogočili nakup šolskih torb in potrebščin za 100  šolarjev, za 50 šolarjev so poskrbeli v izolskem podjetju Live do.o., ostalo pa so priskrbeli občanke in občani Izole .
V posameznem paketu so šolska torba, zvezki, peresnica, geo trikotnik, svinčniki, lepila, flomastri in barvice. Nekateri paketi glede na potrebe posameznega razreda vsebujejo še posebna ravnila, zvezke, prilagojeni prvi triadi, beležke , pisala in druge pripomočke. Ob tem smo na Rdečem križu zbrali še nekaj zavojev zvezkov, tako, da bodo prejemniki dobro oskrbljeni z najnujnejšim za šolo.
Zaposleni in aktivisti Rdečega križa smo z odzivom nadvse zadovoljni in se zahvaljujejmo tako donatorjem kot medijem (Mandraču, Primorskim novicam, radiu in TV Koper) za razumevanje pomena akcije in sodelovanju pri iskanju darovalcev oziroma sponzorjev. Dober je bil tudi odziv tistih, ki to pomoč potrebujejo, saj so v sredo nadvse zgodaj že čakali pred vrati Rdečega križa in si zagotovili šolske potrebščine za svoje otroke. Prav malo veselih obrazov je bilo videti, saj so se mnogi med njimi prvič v svojem življenju znašli v situaciji, ko potrebujejo pomoč humanitarne organizacije. Tudi zato jih nismo obremenjevali z dodatnimi vprašanji, saj je bilo večini nerodno, da so se sploh znašli pri nas. Ob vse slovenski akciji Rdečega križa(poštne znamke), nam bo  Rdeči križ Slovenije nakazal 600 EUR, ki jih bomo razdelili med tri izolske šole, kot pomoč socialno najbolj ogroženim učencem.

                                                                            Rdeči križ Izola
 

Podeli:

KRVODAJALSKA AKCIJA MOTORISTOV "KONDOR"

Sreda, 25. julij 2012

         Po jezdecih še motoristi

V petek se je pred izolskim transfuzijskim centrom slišalo kopitljanje konjskih kopit, saj so kri  prišli organizirano darovati člani konjeniškega društva Stena iz Manžana, ki združuje konjenike iz vse južne Primorske.
Včeraj pa so bili v zraku okrog transfuzijskega centra prisotni bencinski hlapi, brnenje in grmenje, saj so se, kot humanisti, ponovno izkazali člani obalnega motorističnega društva Kondor, ki so že večkrat prišli darovati kri.  Tokrat se jih je zbralo kar petnajst darovalcev, med njimi sta bila tudi dva novinca.  Člani motoristov se na krvodajalske akcije vedno pridno odzovejo in darujejo to neprecenljivo tekočino, katera rešuje življenja. Ker nikoli ne vemo kdaj bomo sami potrebovali kri, se lahko zgledujemo po konjenikih in motoristih in ste vljudno vabljeni na krvodajalsko akcijo  tudi sami.  

URNIK CTD IZOLA: TOREK  od 7.30h - 12.00h

                           ČETRTEK  od 7,30h - 11,00h in od 13.00h - 16.300h

                           PETEK  od 7.30h -12.00h                                            

                                                                                  Vaš sekretar


 

Podeli:

BORIS PAHOR DAROVAL DENAR

Sreda, 4. julij 2012

Tržaški pisatelj Boris Pahor, avtor Nekropole, v več jezikov prevedenega romana, s katerim je zaslovel po vsem svetu, borec za človekove pravice in pravice manjšin, pisec, mislec, prevajalec, taboriščnik, bolničar in humanitarec, nam je podaril  400 EUR. Podarjeni denar bomo namenili, kot si je sam želel, za letovanje izolanskih otrok        

 

                                                                                   Vaš sekretar

Podeli:

KRVODAJALSKO SREČANJE

Petek, 8. junij 2012

Letošnje srečanje izolanskih krvodajalk in krvodajalcev je potekalo na SGTŠ (Srednji gostinski in tehniški šoli) v Izoli. Statistično gledano imamo vseh krvodajalk in krvodajalcev v našem registru 2135. V 15-letnem obdobju je krvodajalstvo v Izoli poraslo za 45%. V lanskem letu je kri darovalo 997 krvodajalcev. To je same pohvale vredno, glede na današnje gospodarske razmere, saj krvodajalstvo je v Sloveniji prostovoljno, brezplačno in anonimno.

                                                                                   Vaš sekretar

Podeli:

REGIJSKO TEKMOVANJE EKIP PRVE POMOČI

Ponedeljek, 4. junij 2012

                 REGIJSKO TEKMOVANJE EKIP PRVE POMOČI

V soboto je v Kopru pod okriljem Rdečega križa in Civilne zaščite, potekalo regijsko tekmovanje ekip prve pomoči. Na štirih " delovnih" mestih, se je preizkusilo enajst ekip iz severne in južne primorske regije. Na vsaki delovni točki so imeli različne scenarije.  V stari kovinarski šoli je bil potres, na Kidričevi požar, v Bastijonu zasutje in pred občino Koper eksplozija.
Prvo mesto je zasedla ekipa Rdečega križa Nova Gorica, za njimi se je uvrstila ekipa Rdečega križa iz Kopra in na tretje mesto ekipa idrijskega Rdečega križa. Naša ekipa je pristala na solidnem četrtem mestu.
Vseh enajst ekip pa je dokazalo odlično sposobnost reševanja v elementarnih in drugih nesrečah. Preverjanje znanja je bil tudi namen tega srečanja, saj nikoli ne vemo kaj nas lahko doleti. V primerih kot je potres (pred kratkim v Italiji), se šele zavedamo kaj pomeni imeti usposobljene ekipe za reševanje. Za tako usposobljenost pa je treba veliko treninga in volje, zato se vsem članom ekip zahvaljujemo za požrtvovalnost.


                                                                                                                                                 OZRK IZOLA

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

Petek, 27. april 2012
Hennry Dunant

TEDEN RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE 2012

V letošnjem letu poteka Teden Rdečega križa Slovenije (8.5.-15.5.2012) pod sloganom "MLADI ZA BOLJŠI SVET". Tudi letos bomo zbirali denar z znamkami, ki v letu 2011 smo v Tednu RKS s prodajo doplačilnih znamk in nalepk zbrali 310.763,10 EUR, od katerih smo namenili:
• 10 % za izvajanje socialno humanitarnih programov ter aktivnosti na področju promocije dejavnosti nacionalnega društva (merjenje krvnega sladkorja in tlaka, prikazi drugih aktivnosti, srečanja, razstave...),
• 40 % za izvedbo programov pomoči učencem/dijakom ob novem šolskem letu (nakup šolskih potrebščin),
• 30 % za programe pomoči družinam, ki vključujejo:
o posredovanje materialne pomoči posameznikom in družinam v stiski (prehranski paketi, higienski pripomočki)
o finančno pomoč posameznikom in družinam zaradi posebnih okoliščin (enkratne denarne pomoči ob nesrečah in zaradi izjemno težkih socialnih razmer),
• 20% za kritje dejanskih stroškov OZ RK povezanih z izvedbo Ukrepa dobave hrane EU najbolj ogroženih v skupnosti.

 

 

                                                                         Vaš sekretar

Podeli:

Humanitarna akcija zbiranja prehranskih izdelkov

Sreda, 18. april 2012

Tako kot lansko leto, so tudi letos člani KIŠD (klub izolskih študentov in dijakov) organizirali zbiranje hrane  za RK Izola. Z dovoljenjem poslovodkinje izolskega Špara, so se v soboto dopoldne z nakupovalnim vozičkom postavili pred vhod trgovine. Že prej so sami nakupili nekaj hrane, da je bilo lažje začeti. Z napisi na vozičkih in prijaznim pozdravom so pritegnili veliko ljudi.  Odziv šparovih kupcev je bil več kot pričakovan. Z darovanjem različne hrane, kot je moka, testenine, olje, sladkor in še veliko drugega, se je napolnilo kar sedem vozičkov, kar je zneslo za  cca 300kg (slike).
Po končani akciji so hrano pripeljali v skladišče Rdečega križa, kjer so jo popisali. Glede nato, da imamo pomankanje standardnih prehrambenih paketov, nam bo v veliko pomoč pri delitvi hrane socijalno ogroženim osebam.
V imenu Rdečega Križa  Izola se zahvaljujemo darovalcem hrane, posebej pa mladim iz KIŠD-a za gesto in dobro organizacijo ter trgovini Špar za posluh do takih akcij.
 

Podeli:

VSESVETOVNA ČISTILNA AKCIJA

Sobota, 24. marec 2012

Tudi letos je Rdeči križ Izola sodeloval s svojimi prostovoljci na akciji čiščenja okolja. Zbrali smo se pred bivšo tovarno Mehanotehnika ob 9h.  Kot po navadi je organizator, Komunala Izola, poskrbel za pripomočke (rokavice, vrečke različnih barv in seveda sendviče in vodo). Vreme je bilo kot naročeno, sončno. Ker nismo bili sami, pridružili so se nam še Društvo upokojencev in Društvo prijateljev mladine, smo se razporedili po terenu in kmalu pričeli z akcijo. Že na samem začetku  akcije smo lahko ugotovili, da je bilo smeti dosti manj, kot pred letom dni, saj  smo rabili za čiščenje istega predela polovica časa manj.

Podeli:

PUNČKE IZ CUNJ

Torek, 14. februar 2012
PROSTOVOLJKE ANDRAGOŠKEGA DRUŠTVA IZOLA

     MEDSEBOJNO SODELOVANJE DVEH DRUŠTEV

Da je rek, "v slogi je moč"  prava pot do uspeha, se je pokazala tudi v primeru povezovanja   Rdečega križa Izola z Andragoškim  društvom Morje – Univerza za tretje življenjsko  obdobje Izola. Zanimanje za izobraževanje v tretjem življenjskem obdobju je v porastu. Poleg široke palete dejavnosti (tečajev tujega jezika, likovne in pevske dejavnosti, računalništva, fotografije, telovadba,…..) so tudi  ročna dela, kjer skupina prostovoljk izdeluje punčke iz cunj. Lične, raznovrstne predvsem pa unikatne punčke iz cunj izdelane izpod rok spretnih žena, dobijo novega lastnika in ves izkupiček podarijo Rdečemu križu Izola v humanitarne namene. Da bi izdelovanje punčk potekalo nemoteno, društvu primanjkuje volne in čipk, zato če imate doma tak material da vam ostaja, vas bi prosili, če ga dostavite na Rdeči križ Izola ali pa pridemo iskat tudi na dom. Za informacije nas lahko kontaktirate na tel. št 051 672-160.  Za vsako klopko volne in čipko vam bomo neizmerno hvaležni in se vam vnaprej zahvaljujemo za vašo radodarnost.

                                                                                 Vaš sekretar


                    

Podeli:

1. DECEMBER SVETOVNI DAN BOJA PROTI AIDS-U

Četrtek, 1. december 2011


Letos znova enako visoko število na novo odkritih okuženih s HIV kot lani
Tretjina od 45 ljudi, ki so bili pozitivni na okužbo v virusom HIV, se je testirala tako pozno, da je bil njihov imunski sistem že okrnjen
Ljubljana - Do minulega tedna so v Sloveniji letos na novo odkrili 45 okuženih z virusom HIV, 37 med njimi je moških in osem žensk. Pri kar tretjini so okužbo s testiranjem odkrili tako pozno, da je že napredovala v aids, so sporočili na tiskovni konferenci, ki jo je pred dnevom boja proti aidsu pripravilo Društvo študentov medicine Slovenije.


Okužbo s HIV je mogoče učinkovito preprečiti.
Zato bodo pri Društvu študentov medicine Slovenije v sodelovanju s ŠOU in Zvezo ŠKIS tudi letos, ob dnevu boja proti aidsu, organizirali preventivno akcijo. Tako bodo danes v večjih krajih po Sloveniji postavili stojnice, na katerih bodo mimoidoče izobraževali o HIV in aidsu ter promovirali uporabo kondoma.
V Sloveniji tako živi 310 ljudi, pri katerih so okužbo s HIV ali aids že odkrili. Med njimi jih 55 ne zdravijo, 15 pa jih je prekinilo vsak stik z zdravstvenim sistemom, je povedal infektolog Tomaž Vovko z Infekcijske klinike UKC Ljubljana, ki zdravi okužene z virusom HIV. Zaradi aidsa je letos umrl en bolnik, pri dveh pokojnih, ki sta imela aids, pa smrt ni bila neposredno povezana s to boleznijo. Do zdaj je zaradi aidsa v Sloveniji umrlo 140 ljudi. Med novo odkritimi okuženimi oziroma obolelimi jih je 30 starejših od 50 let.
Obolele zdravijo z vsemi glavnimi šestimi zdravili, ki so na voljo v svetu, želijo pa še dve zdravili, s katerimi bi lahko zdravili ljudi z dodatnimi okužbami, ki pa jih v Sloveniji nimamo. "Z zdravljenjem znamo tudi pri napredovani bolezni dobro zavreti razmnoževanje virusa. Cilj zdravljenja je, da virusa v krvi ne najdemo," je povedal infektolog. Slovenske bolnike bodo tudi zajeli v mednarodno študijo, ki bo pokazala, ali je zgodnje zdravljenje okužbe umestno ali pa je treba počakati na razvoj bolezni, je povedal Vovko. Okuženi, ki se zdravijo, zaradi HIV več ne umirajo, vendar se srečujejo z vrsto zdravstvenih težav, ki so povezane s HIV; tako pogosteje obolevajo za srčno-žilnimi boleznimi, jetrnimi in ledvičnimi boleznimi ter drugimi.
Premalo testiranih
Po podatkih tedna dni starega poročila Svetovne zdravstvene organizacije in UNAIDS je v svetu s HIV okuženih oziroma ima aids 33,4 milijona ljudi; večina, 33 milijonov, jih živi v podsaharski Afriki. Ocenjujejo, da je v podsaharski Afriki okuženih pet odstotkov prebivalstva, ponekod, na primer na nekaterih območjih Južnoafriške republike, pa celo 22 odstotkov prebivalstva, je povedal prof. dr. Mario Poljak, vodja laboratorija pri Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer testirajo vzorce krvi na HIV. Lani se je v svetu na novo okužilo 2,7 milijona ljudi, umrlo pa dva milijona obolelih.
V Sloveniji smo letos na HIV testirali 1,5 človeka na 100 prebivalcev, kar ni dovolj. Zato pristojni načrtujejo, da bodo v naslednjih letih povečali število testiranih, da pa bi to testiranje destigmatizirali, bodo predvsem podprli testiranje pri osebnem zdravniku na breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, je povedal Poljak.
Premajhna skrb države
Med na novo zaznanimi okuženimi s HIV jih večina spet spada v skupino moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. Andrej Habjan, predsednik Društva za integracijo homoseksualnosti DIH, je povedal, da so zaradi tega dejstva zelo zaskrbljeni. Pri društvu za to skupino izvajajo vrsto preventivnih akcij; predvsem izpostavljajo pravilno in redno uporabo kondomov in lubrikantov, s čemer se prepreči prenos spolno prenosljivih okužb, kot je tudi z virusom HIV. Pri društvu menijo, da država premalo skrbi posveča zdravju tega dela populacije. Sistemska homofobija in manjšanje vrednotenja zdravja te populacije, je povedal, se kaže pri nezadostnem financiranju dejavnosti za analno zdravje moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. "Proktološko zdravstveno varstvo je zelo pomembno, saj je dokazano, da receptivni analni spolni odnos predstavlja največje tveganje za okužbo s HIV in drugimi spolno prenosljivi okužbami. Za te osebe bi bilo treba zagotoviti podobno zdravstveno varstvo, kot ga izvajajo ginekologi pri ženskah," je povedal Habjan. Treba bi bilo zagotoviti denar za diagnosticiranje in operativno zdravljenje spolno prenosljivih okužb na območju zadnjika. Zagotoviti je treba tudi denar za centre, kjer bi se lahko moški, ki imajo spolne odnose z moškimi, testirali na spolno prenosljive okužbe. Habjan je še opozoril, da je ministrstvo za zdravje letos močno omejilo sredstva za preventivne dejavnosti proti HIV in aidsu.
Kaj je novega
Letos je znanstvenikom uspelo odkriti genom virusa HIV, pri čemer se je izkazalo, da je bolj zapleten, kot so predvidevali.
Odkrili so še četrto skupino virusov HIV, virus hiv1, skupina P.
Z opazovanjem šimpanzov so odkrili, da je tudi ta vrsta - virus HIV je na človeka preskočil iz šimpanzov - občutljiva na HIV, saj so do zdaj mislili, da s HIV okuženi šimpanzi ne zbolevajo. Odkrili so, da imajo okuženi šimpanzi krajšo življenjsko dobo od neokuženih. To pomeni, da so ob človeku tudi šimpanzi ogrožena vrsta in da lahko zaradi HIV v nekaj desetletjih izginejo iz obličja zemlje.
Od 33 milijonov trenutno okuženih je 16 milijonov žensk. Pri ženskah okužba poteka hitreje in prej razvijejo aids kot moški. Znanstveniki so letos odkrili, zakaj.
Opazili so prvi primer ozdravitve osebe, okužene s HIV. Okuženemu so presadili kostni mozeg, kostni mozeg, ki ga je prejel, pa je imel posebnost, da ni dopuščal, da bi se virus selil iz ene celice v drugo, in je okuženi v dveh letih po presaditvi okužbo izgubil. Gre za izjemen primer, saj teh postopkov ni mogoče izvajati množično, je povedal Mario Poljak.
Razglasili so, da so odkrili cepivo proti HIV. Kombinirali so dve obstoječi neučinkoviti zdravili in na Tajskem, kjer so cepili nekaj deset ljudi, se je izkazalo, da je pred okužbo zaščitilo 30 odstotkov cepljenih. "Ta razlika je na meji statistične sprejemljivosti. Je pa to pokazalo, da bi s kombiniranjem cepiv lahko kaj naredili," je dosežek komentiral Mario Poljak.

Tudi Rdeči križ Izola se je pridružil današnji akciji boja proti AIDS-u. Postavili smo stojnico in s prostovoljci delili promocijski materijal.

                                                                             Vaš sekretar

 

 

Podeli:

KRVODASJALSKA AKCIJA MOTORISTI

Sreda, 23. november 2011

Motoristi darovali kri

Izolski Rdeči križ je skupaj z društvom Moto klub Kondor v sredo pripravil krvodajalsko akcijo. Od 109 članov jih je kri darovalo 18. Obisk na CTD Izola je bil organiziran izven delovnega urnika ( skupine številčnejše od 10 krvodajalcev lahko darujejo kri ob ponedeljkih in sredah), s predhodnim usklajevanjem datuma s Centrom za transfuzijsko medicino v Izoli. Omenjeno društvo formalno deluje od letos, vendar njegovi člani se družijo med seboj že pet let. Vodi jih predsednik Stipe Vincek (mož pod šopkom rož). Na OZRK Izola imamo vpisanih približno 2000 krvodajalcev, od tega jih je 600 rednih, ki to življenjsko tekočino v dobrobit drugih darujejo tri do štiri krat na leto (moški darujejo na vsake tri, ženske na vsake štiri mesece). Veseli nas, da se k darovanju odločajo madi (slike!!). Če še niste krvodajalec oz. bi radi to postali morate biti stari od 18-65 let, zdravi in težji od 50 kg. Za informacije glede darovanja krvi smo vam na voljo od ponedeljka do petka med 08-15h na tel. 05 640 10 20 oz 051 672-160.
 

                                                                                Vaš sekretar

Podeli:

PRAVNI CENTER V IZOLI

Četrtek, 27. oktober 2011

V Koprski ulici v Izoli št. 18 so danes 27.10.2011 odprli nove prostore Primorskega  pravnega centra (PPC), ki deluje pod okriljem projekta Pravno svetovanje za socialno ogrožene v sodelovanju z Občino Izola.S projektom želijo socialno ogroženim skupinam prebivalstva (študenti, upokojenci z nizkimi pokojninami, brezposelnim, prejemnikom socialne pomoči), ki živijo na območju občine Izola, nuditi ustrezno pravno pomoč in tako zapolniti praznino na tem področju. Na Rdečemu križu Izola pozdravljamo ustanovitev tega centra, ker se zavedamo, da je revnih ljudi v Izoli iz dneva v dan več.

 

                                                                         Vaš sekretar

Podeli:

DROBTINICA

Torek, 18. oktober 2011

Z akcijo Drobtinica do toplega obroka za otroke iz socialno šibkejših okolij.

Območno združenje Rdečega križa Izola se je letos drugič vključilo z aktivnostmi v okviru mednarodnega projekta Drobtinica. Prostovoljci so na stojnicah "menjavali" kruh za prostovoljne prispevke. Z zbranimi sredstvi bomo zagotovili topel obrok za šolarje iz socialno šibkejših okolij.

Glavni donatorji letošnje Dribtinice so : MERCATOR D.d., OBČINA IZOLA, KOMUNALNO PODJETJE IZOLA, O.Š. VOJKA ŠMUC, O.Š. DANTE ALIGHIERI, AS PEKARNA D.o.o., PEKARNA KLAS D.O.o., DELAMARIS Do.o..
 

HVALA vsem, ki ste prispevali za topli obrok otrokom.

Podeli:

KRVODAJALSKA AKCIJA IZOLANSKIH ŠTUDENTOV

Ponedeljek, 10. oktober 2011

TUDI MLADINA PRISTOPA K HUMANI AKCIJI

Krvodajalstvo je v Izoli lepo razvito in ga bomo tudi v bodoče razvijali. Seveda  brez mladih ne gre. Zato je zelo pohvalno, da so se izolanski študenti odzvali vabilu Rdečega križa Izola na krvodajalsko akcijo, ki jo je organiziral Jaka Vran. Na transfuziji v Izoli se je zbralo 6 krvodajalcev. Dogodek smo tudi poslikali.

URNIK ODVZEMOV KRVI NA CTD IZOLA:

PONEDELJEK  OD 9 - 11  (za organizirane skupine)

TOREK         OD 7.30 - 12

ČETRTEK      OD 7.30 - 11 in  OD 13.00 - 16.30

PETEK          OD 7.30 - 12

 

Podeli:

XVII. državno preverjanje znanja v prvi pomoči

Nedelja, 9. oktober 2011

XVII. državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Ekipe PP so na preverjanju nudile prvo pomoč poškodovanim in nenadoma obolelim na sedmih delovnih mestih, nesreči ob kmetijskih opravilih,nesreči na zabavi, ob neurju, pri nezgodi ob adrenalinskem športu, prometni nesreči, delovni nesreči in v  varstveno delovnem centru.  Med štirinajstimi nastopajočimi ekipami je sodelovala tudi ekipa prve pomoči Rdečega križa iz Izole.Gostujoča ekipa izven konkurence je prihajala iz Beograda - Srbija

Podeli:

4.DNEVI ZAŠČITE IN REŠEVANJA V KOPRU

Torek, 4. oktober 2011

Med 29. septembrom in 1. oktobrom 2011 so v Kopru potekali 4. Dnevi zaščite in reševanja (ZiR), ki jih na dve leti po različnih koncih Slovenije organizira Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z lokalno skupnostjo, in sicer z namenom preverjanja usposobljenosti in predstavitve sil za zaščito in reševanje, različnih reševalnih služb, enot ter resorjev s končnim ciljem dvigniti pripravljenost na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in preventivnega delovanja.

Tudi trije obalni Rdeči križi Koper, Piran in Izola so se predstavil in sicer z temeljnimi postopki oživljanja z merjenjem krvnega pritiska in sladkorja.
Organizatorji se zavedajo, da je še posebej pomembno vzpodbuditi preventivno delovanje pri mlajši generaciji. Aktivnosti si je ogledalo okoli 3.000 otrok iz osnovnih šol, vrtcev in tudi srednjih šol obalno-kraške regije.

Za več slik kliknite kvadratek več o tem!

                                                           Vaš sekretar

 

Podeli:

DONACIJA OLJČNEGA OLJA

Četrtek, 29. september 2011
g. Danilo Markočič izroča listino o kvaliteti doniranega olja predsedniku OZRK Izola g. Vladu Ostrouški

Danes se je na OZRK Izola dogajala donacija oljčnega olja. Izolan g. Danilo Markočič, neposredni proizvajalec, nam je pripeljal cca 100 litrov ekstra deviškega oljčnega olja. To je mogoče prvi primer, da neposredni proizvajalec donira viške svojega pridelka v humaniterne namene. Oljčno olje je namenjeno socialno šibkim družinam in posameznikom.

Za ogled več slik kliknite na več o tem.

Podeli:

BORIS PAHOR DAROVAL DENAR

Četrtek, 30. junij 2011
Boris Pahor zamejski Slovenec

Tržaški pisatelj Boris Pahor, avtor Nekropole, v več jezikov prevedenega romana, s katerim je zaslovel po vsem svetu, borec za človekove pravice in pravice manjšin, pisec, mislec, prevajalec, taboriščnik, bolničar in humanitarec, nam je podaril  500 EUR.           

 

                                                                                   Vaš sekretar

Podeli:

PELJIMO JIH NA MORJE

Četrtek, 16. junij 2011
DEBELI RTIČ- zunanji bazen

 
Tudi letos med junijem in septembrom Rdeči križ Slovenije organizira nacionalno akcijo zbiranja sredstev Peljimo jih na morje. Zbrani prispevki bodo otrokom in starejšim iz socialno šibkejših okolij v letoviščih Rdečega križa Debeli rtič in Punat na Krku pomagali za nekaj dni okusiti morje in nepozabne počitnice.
 

                                                                               Vaš sekretar

Podeli:

EKIPA PP OZRK IZOLA SE JE PONOVNO UVRSTILA NA DRŽAVNO TEKMOVANJE

Sreda, 1. junij 2011


04.06.2010 je v Idriji potekalo regijsko tekmovanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Zahodne regije. Sodelovalo je 8 ekip, med njimi tudi ekipa OZRK Izola, katera je zasedla odlično četrto mesto oziroma prvo iz Obalne regije in si tako prislužila "vstopnico" za na državno preverjanje, ki bo 08.10.2010, v Brežicah. Vsi nastopajoči so dobili priznanja za dobro opravljeno delo.
Ekipo OZRK Izola sestavljajo naslednji člani:
UROŠ NABERNIK vodja ekipe
MARKO DOMIO namestnik vodje
VIKTORIJA CARLI članica
MARINA CARLI članica
LAVRA RIHTER BABIČ članica

Vsem sodelujočim in organizatorjem tega srečanja izreka OZRK Izola iskrene čestitke za prikaz dobre pripravljenosti ekip in mnogo vloženega prostovoljnega dela.
                                                                     Vaš sekretar

 

Podeli:

ŠTUDENTI SO ZBIRALI ŽIVILA PRED ŠPAROM V IZOLI

Sobota, 21. maj 2011

Izolanski študenti so danes zbirali živila.

Humanitarna akcija je potekala v lepem sončnem dnevu od 09-14 ure pred trgovskim centrom ŠPAR v Izoli. Študenti so po končani akciji popisali vsa darovana živila  in nam jih predali. Prostovoljke bodo pripravile  vrečke in jih razdelile cca 50 socialno groženim družinam in posameznikom. Akcija je bila zelo uspešna saj so zbrali polnih 6 nakupovalnih vozičkov najrazličnejših prehrambenih artiklov ali 261 kg živil.

Rdeči križ Izola se vsem donatorjem zahvaljuje za podarjena živila in sporoča, da ravno sedaj, ko nam hrane primanjkuje, bodo vsa živila prišla v prave roke.

                                                                               Vaš sekretar

Podeli:

Obisk varovancev VDC Izola na Transfuziji Izola

Torek, 10. maj 2011

Ob Tednu Rdečega križa smo organizirali za varovance VDC (varstveno delovni center) Izola ogled  transfuzije v Izoli. Sprejela jih je višja medicinska sestra Branka Trbović. Razložila jim je kaj je krvodajalstvo in nazorno orisala  postopek do odvzema krvi. Nato so si ogledali prostore transfuzije. Zelo so bili radovedni in so kar naprej spraševali. Za konec pa so se v jedilnici posladkali z bonboni in sokovi. Rdečekriževci smo jih obdarili s skromnimi spominki na današnji dan. Ker jim je bil ogled zelo zanimiv in poučen, so se zahvalili predavateljici za prijazno vodenje po transfuziji in obljubili, da se bodo še vrnili.

                                                                             Vaš sekretar

Podeli:

KRVODAJALSKA AKCIJA Srednje gostinske in turistične šole Izola

Ponedeljek, 9. maj 2011

Danes, 09.05.2011, se je v okviru Tedna Rdečega križa odvijala krvodajalska akcija Srednje gostinske in turistične šole. To je že druga organizirana krvodajalska akcija RK Izola za organizirane skupine. Sami krvodajalski akciji sta se pridružila tudi študentka in študent  iz Visoke zdravstvene šole iz Izole.

S kilkom na sliko si oglejte še več dogajanja.

 

                                                                           Vaš sekretar

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

Nedelja, 8. maj 2011
Hennry Dunant

TEDEN RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE 2011

V letošnjem letu poteka Teden Rdečega križa Slovenije (8.5.-15.5.2011) pod sloganom "NAJDI PROSTOVOLJCA V SEBI". Tako smo vstopili v Evropsko leto prostovoljnih dejavnosti, kjer se z njimi vdakodnevno srečujemo. To delovanje je prepoznavno in cenjeno po vsem svetu.

 

                                                                         Vaš sekretar

Podeli:

IZOLANSKI REKORDER V DAROVANJU KRVI

Četrtek, 28. april 2011

Na CTD Izola so danes gostili izolanskega rekorderja v darovanju krvi g. Vojka Čuka. Z današnjim darovanjem, ki je bilo stoštrdesetič (140) po vrsti je skupno daroval 70 litrov krvi. Rdeči križ Izola se za njegovo nesebično dejanje zahvaljuje.

                                                                                Vaš sekretar

Podeli:

5.regijsko tekmovanje OŠ v prvi pomoči zahodne regije

Petek, 22. april 2011
župan občine Izola mag. Igor Kolenc

V četrtek 21.aprila se je na izolski OŠ Livade odvijalo 5. regijsko tekmovanje v prvi pomoči osnovnošolskih ekip zahodne regije, ki ga  je organiziral Rdeči križ  Izola. Zahvaljujemo se vsem prostovoljkam in prostovoljcem, gostitelju OŠ Livade in vsem simpatizerjem Rdečega križa za pomoč pri izpeljavi tekmovanja.

                                                                               Vaš sekretar
 

Podeli:

50. let izolske transfuzije

Petek, 18. februar 2011
Govor ministra za zdravje Dorjana  Marušiča

S krvjo vsakdo podari delček sebe

 Za transfuzijo Izola bo današnji dan ostal v lepem spominu. Njenih 50 let delovanja v našem okolju se zapisuje v zgodovino krvodajalstva. Takratna ekipa izolske transfuzije je orala ledino in zahvaljujoč njej se je vsako leto bolj razvijala v sodobni transfuzijski center. Današnji CTD s svojim osebjem dosega visoke standarde kakovosti pri svojem delu.

                                                                               Vaš sekretar

Podeli:

Rdeči križ poziva vlado

Sobota, 8. januar 2011

 

Rdeči križ preplavljen s prošnjami, k sodelovanju poziva vlado
Lani pričakovali milijon, dobili pa nič

 

Število prejemnikov socialne pomoči bo letos že izredno veliko. Predsednik Rdečega križa Slovenije Franc Košir je za MMC povedal, da pričakujejo blizu 200.000 prošenj.

Košir je za MMC povedal, da je število prošenj za pomoč vse večje, saj so povečanje zaznali že leta 2009, lani pa je bilo okoli 20-odstotno. Če je bilo leta 2009 okoli 135.000 prejemnikov pomoči (posameznikov in družin), jih je bilo tako lani že več kot 170.000. Tudi letos pa glede na številne stečaje in naraščajočo brezposelnost - ta je, kot je znano, dosegla že številko 110.000 - pričakujejo vse več ljudi, ki se bodo v stiski obrnili nanje.

"Sredstev je zmeraj premalo"
Pa bo sredstev dovolj za vse? "Sredstev je zmeraj premalo," odgovarja Košir, ki pojasnjuje, da pomoč dobijo na različne načine: FIHO (Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij) v letnem planu predvidi določeno pomoč v prehrambnih artiklih, prehrambne artikle prispeva tudi EU, poleg tega pa vsako leto potekajo različne akcije, denimo Podarim dobim, Peljimo jih na morje, Drobtinica in številne druge.

Res pa gre tu predvsem za prehrano in oblačila, čeprav ljudje potrebujejo tudi denarno pomoč za pokritje osnovnih stroškov, kot sta elektrika in plin. A to dajejo le izjemoma, saj jim sredstev zmeraj primanjkuje, pojasnjuje Košir.

Vlada lani razočarala
Košir k pomoči, bodisi denarni, ki bi jo nato pretvorili v prehrambne aritkle, ali pa tudi k neposredni denarni pomoči, poziva tudi vladne službe. Kot pojasnjuje, so leta 2009 oni in Karitas dobili 500.000 evrov, lani pa teh sredstev ni bilo, čeprav so jih januarja zahtevali. Načrtovali so vsaj milijon evrov od vlade, dobili pa nič, zato upajo, da ga bodo dobili vsaj letos.

V letu 2010 so s hrano zadovoljivo pokrivali potrebe po pomoči, primanjkuje pa jim sredstev za pomoč pri plačilu položnic, šolskih potrebščin in za druge oblike pomoči.

Podeli:

SREČNO 2011

Nedelja, 19. december 2010

SREČNO NOVO LETO za vse... z upanjem, da leto 2011 prinese mir po vsem svetu, polno dobrot in radosti, upanja...., posebno tistim, ki trpijo v pomanjkanju in nesreči.

                                            Rdeči križ Izola

 

Podeli:

SREČNO 2011

Nedelja, 19. december 2010

SREČNO NOVO LETO za vse... z upanjem, da leto 2011 prinese mir po vsem svetu, polno dobrot in radosti, upanja...., posebno tistim, ki trpijo v pomanjkanju in nesreči.

                                            Rdeči križ Izola

 

Podeli:

Svetovni dan proti AIDS-u

Petek, 26. november 2010
prostovoljci srednje zdravstvene šole v Izoli

         PRENAŠAJ SPOROČILO, NE VIRUSA

je letošnje geslo boja proti AIDS-u, ki poteka že dvaindvajseto leto, od kar  je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO)  razglasila  1.december za Svetovni dan proti AIDS-u. Naloge, ki si jih je zadala predstavlajo mobilizacijo vseh preventivnih prizadevanj na našem planetu, glavni namen pa je odpreti komunikacijske poti, povečati pretok informacij in izkušenj ter vzpostaviti vzdušje socialne tolerance.                        

V razvitem svetu okužba z virusom HIV že nekaj časa ne pomeni obsodbe na smrt. Ob pravočasnem začetku zdravljenja in rednem, vsakodnevnem jemanju zdravil, je prognoza za bolnkia dobra. Epidemija aidsa se letos v Sloveniji vendarle umirja. Predlani je bilo okuženih 50, lani 48, letos (do sedaj) pa samo 32.ljudi. (vir podatkov petkove PN stran 20)

                                          VABILO

Letos bo Rdeči križ Izola imel stojnico v pasaži Zdravstvenega Doma Izola, v sredo 1.12. od 9-12h. DELILI BOMO PROMOCIJSKI MATERIJAL;  zloženke, brošure, kondome, rdeče pentlje....

VLJUDNO VABLJENI                                                                                                                 

 

Podeli:

Namenite 0,5% vaše dohodnine za Rdeči križ Izola

Četrtek, 25. november 2010

S POL ODSTOTKA LAHKO SPREMENITE ŽIVLJENJE, namenite 0,5% vaše dohodnine za RK Izola, davčna številka je 7 3 5 5 7 5 0 1.

Kot davčni zavezanec oziroma zavezanka lahko v skladu z Zakonom o dohodnini do 0,5% dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite za financiranje splošno-koristnih namenov. Med splošno koristne sodijo tudi humanitarne dejavnosti. Zato lahko pol ostotka dohodnine namenite Rdečemu križu Izola kot organizaciji, ki opravlja splošno-koristno dejavnost.

Podeli:

KRVODAJALSKA STOTKA

Ponedeljek, 22. november 2010

Za kaj živimo, če ne za to, da drug drugemu lajšamo življenje?

V ponedeljek, 22.11.2010 je g. Egidij Marancina, doma s Šareda, stotič daroval kri. Prvič se je za to človekoljubno dejanje odločil že daljnega leta 1968, ko je služil vojaški rok. Od takrat naprej je reden krvodajalec. Na vprašanje, zakaj daruje kri, nam je povedal, da je njegov edini motiv POMAGATI SOČLOVEKU.
Ob stotem darovanju krvi mu je čestital predsednik OZRK Izola Vlado Ostrouška in mu ob tej priložnosti izročil simbolično darilo Občine Izola. Čestitke in pozornosti je bil deležen tudi s strani zaposlenih na CTD Izola.

Kliknite na sliko!!

                                                                           Vaš sekretar

 

Podeli:

TEDEN STAREJŠIH OBČANOV 2010

Sobota, 13. november 2010
Strarost je lepa, če si jo le želimo

V prihajajočih letih se bo v Sloveniji in v Evropi dramatično povečalo število starejših ljudi. Nataliteta upada, življenjska doba se daljša in delež starejših od 60, oziroma 65 let se naglo povečuje. Statistika pravi, da nas bo v Sloveniji do leta 2036 le še 1.5 miliona, če se nataliteta ne bo povečala. Za program kliknite  na spodnji gumb.

Podeli:

STOLETNICA SMRTI HENRYA DUNANTA

Sobota, 30. oktober 2010
Henry Dunant v mlajših letih

30. oktobra 1910, pred 100 leti, je v Heidnu, med gorami in ljudmi, kjer je našel mir, prijateljstvo in varno zavetje preminil Jean Henry Dunant, ustanovitelj in oče Rdečega križa.

Leta 1901 so mu podelili prvo Nobelovo nagrado za mir, ki sta si jo delila s Francozom Frederickom Passyjem. Zaradi šibkega zdravja se podelitve ni udeležil osebno, temveč so mu nagrado ter medaljo poslali s sporočilom Mednarodnega Rdečega križa  iz Ženeve, v katerem so zapisali:
"Nihče si te časti ne zasluži bolj kot vi, kajti vi ste, pred štiridesetimi leti, postavili na noge mednarodno organizacijo za pomoč ranjenim na bojišču. Brez vas Rdečega križa, največjega humanitarnega dosežka 19. stoletja, verjetno sploh ne bi bilo."

Podeli:

16.OKTOBER SVETOVNI DAN BOJA PROTI REVŠČINI

Sobota, 16. oktober 2010
pripravljeni na Drobtinico

Danes se je v Izoli dogajala akcija DROBTINICA. Priprave so trajale cca dva tedna (poglej spodnji prispevek Drobtinica). Za boljšo obveščenost smo poskrbeli preko medijev (časopisi Mandrač, Žurnal in Primorske novice), razobesili plakate ter pisali mnogim organizacijam in obrtnikom. Moramo reči, da smo z Drobtinico uspeli zbrati 429,37 €. To pomeni 186 kosil. Ves denar bomo porazdelili trem osnovnim šolam za tople obroke pomoči potrebnim učencem.

Vsem donatorjem in prostovoljcem se RK Izola iskreno zahvaljuje za doprinos, da je akcija sploh stekla. Prav tako se zahvlajuemo vsem občanom Izole, ki so nas obiskali ob stojnici in prispevali denar za topli obrok.

Kliknite gumb več o tem... , da si ogledate nekaj utrinkov iz tistega dopolneva

 

                                                                      Vaš sekretar

Podeli:

DROBTINICA

Torek, 5. oktober 2010

Z akcijo Drobtinica do toplega obroka za otroke iz socialno šibkejših okolij.

Območno združenje Rdečega križa Izola se bo letos prvič vključilo z aktivnostmi v okviru mednarodnega projekta Drobtinica. Prostovoljci bodo na stojnicah "menjavali" kruh za prostovoljne prispevke. Z zbranimi sredstvi bodo zagotovili topel obrok za šolarje iz socialno šibkejših okolij.
  Vljudno vabljeni, 16.10.2010, na Trg republike v Izoli (krožišče), od 09-12h, kjer bomo imeli stojnico s prehrambenimi izdelki.

HVALA vsem, ki boste prispevali za topli obrok otrokom.

Podeli:

REGIJSKO TEKMOVANJE PRVE POMOČI

Sobota, 19. junij 2010
EKIPA PRVE POMOČI IZOLA

Danes je potekalo regijsko preverjanje usposobljenosti ekip v prvi pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Cerknici. Organizacijo je speljala OZRK Cerknica s pomočjo Občine Cerknica in sponzorjev.

Podeli:

SREČANJE KRVODAJALCEV

Petek, 4. junij 2010
 ZAPEL NAM JE KVARTET 7 PLUS

Rdeči križ Izola je na dan slovenskega krvodajalstva, 04.06.2010,  organiziral skupaj z Občino Izola, srečanje krvodajalk in krvodajalcev. Na srečanju  so bila podeljena priznanja in plakete ter posebne nagrade za njihovo humano gesto, ki jo nekateri izkazujejo že vrsto let.

Podeli:

KRVODAJALSKA AKCIJA

Ponedeljek, 10. maj 2010
Evidentiranje krvodajalcev

Danes, 10.05.2010, se je v okviru Tedna Rdečega križa odvijala krvodajalska akcija za študente Visoke šole za zrdavstvo Izola. To je že druga organizirana krvodajalska akcija RK Izola (ponedeljek) za organizirane skupine. Same krvodajalske akcije se je udeležil tudi direktor občinske uprave g. Cvetko Roman in en naš prostovoljec.

S kilkom na sliko si oglejte še več dogajanja.

Podeli:

PRISPEVAJMO ZA PREHRAMBENE PAKETE

Ponedeljek, 19. april 2010

V Sloveniji znamo deliti z ljudmi. ki imajo manj. Med nami je kar 138.000 družin in posameznikov, ki potrebujejo našo pomoč. Že s prispevkom 15€ boste omogočili nakup enega  prehranskega paketa!

Več informacij na www.rks.si /zbiramo pomoč.

                                                                            Vaš sekretar

Podeli:

OČISTIMO IZOLO

Nedelja, 18. april 2010
Akcija okoli jezera. V ozadju Bolnišnica Izola

OČISTIMO IZOLO V ENEM DNEVU, se je imenovala akcija, kjer so se prijavili poleg nas iz Rdečega križa še učenci OŠ Vojke Šmuc, dijaki Srednje zdravstvene šole, mladinsko združenje Brez izgovora, malčki iz vrtca Školjka in Komunala Izola. Rejon za čiščenje je obsegal Polje-Mehano-Bolnica Izola in dolina Pivol do tunela.

Podeli:

ČETRTO REGIJSKO TEKMOVANJE V PRVI POMOČI

Torek, 13. april 2010
Prihod v OŠ v Hrpelje

Kljub današnjemu turobnemu vremenu, se je razposajena ekipa prve pomoči iz OŠ LIVADE Izola pod mentorstvom MAJE REHAR, udeležila regijskega tekmovanja na  OŠ Dragomirja Benčiča Brkina v Hrpeljah. Na prireditvi je nastalo tudi nekaj slik.

                                                                                      

Podeli:

ŽE STOTIČ NA DAROVANJU KRVI

Četrtek, 25. marec 2010

Branko Klemenčič je danes na CTD Izola stotič daroval kri. Prvič je daroval v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je "služil" vojsko v Ilirski Bistrici. Ta "razvada" mu je ostala do današnjih dni in še dandanes se je ne mora otresti.

Podeli:

110 x DAROVALA KRI

Petek, 19. marec 2010
Predsednik RK Izola g. Vlado Ostrouška, krvodajalka ga.Laura Tončetič in podžupan g. Bojan Zadel

Izolanka Laura Tončetič je včeraj že 110 krat darovala kri. Na Rdečem križu Izola ji želimo še polno uspešnih darovanj krvi.

Podeli:

DOBRODELNA PRIREDITEV INTERIZOLA

Sobota, 13. marec 2010
Prireditev je povezoval g. Srečko Gombač

V Manziolijevi palači so pripravili dobrodelno prireditev imenovano Interizola. Ves izkupiček od zbrane vstopnine so prireditelji namenili  Rdečemu križu Izola za program Topli obrok za socialno ogrožene. 

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Live Target Diners Club Dinit Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Izola