BRODET ZA LEPŠI DAN
Ponedeljek, 13. januar 2014
V soboto, 11. Januarja, se je zgodil težko pričakovani dogodek ,ki je razveselil številne, ki so se zbrali v izolskem mandraču. Ni namreč običaj, da se na mestu, kjer se običajno srečujejo ribiči brez plačno ponuja brodet-ribiška specialiteta s polento.
Zamisel pomagati vsem, ki si ne morejo privoščiti toplega obroka je nastala pred slabim mesecem. Pobudo, da bi ribiči sodelovali pri pripravi morske jedi, je Rdečemu križu Izola predstavil Silvo Lazar, ki je prevzel celotno organizacijo. V akcijo so se vključili še Silvester Vran, Romi Kočaj, Ribarnica Levante, izolski vinarji, pekarna "DAN IN NOČ" g. Ljuan Jahaj, ki nam je podaril kruh in razumljivo izolski Rdeči križ. Tudi KD "TITO " je k uspehu dodal tehnično pomoč.
In zgodil se je brodet, ki je po kakovosti presegel vsa pričakovanja. Kako tudi ne, saj je glavni kuhar, športni potapljač Silvo Vran v kotliček dodal najboljše, kar morje ponuja. Razen sip, kalamarov, folpov, školjk, orad še ugorja, kokota in še bi se kaj našlo.
Razumljivo je, da dobrote hitro poidejo. No v izolskem primeru žal temu ni bilo tako. Morda zaradi napačno razumljenega obvestila.
In kot so nam povedali organizatorji, so v nedeljo 12. Januarja z petdesetimi porcijami brodeta pripravili okusno špagetato.
Velik odmev na humanitarni dogodek sili v izpeljavo novega. Že aprila v izolskem mandraču.